Parlamentul A VOTAT NUMIREA lui Eduard Hellvig la şefia SRI
Foto: Sursa foto: tvr.ro

Parlamentul A VOTAT NUMIREA lui Eduard Hellvig la şefia SRI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Plenul Parlamentului a votat luni, 2 martie, în şedinţă comună, numirea lui Eduard Hellvig la şefia Serviciului Român de Informaţii (SRI), a relatat tvr.ro. Eduard Hellvig a fost votat cu 498 de voturi "pentru" şi 15 "împotrivă".

Au fost prezenţi 513 parlamentari, din numărul total de 564.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe 19 februarie pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii (SRI).

"Ambele servicii secrete au rămas fără director, atât SRI, cât şi SIE. În ultimele săptămâni, datorită unor evoluţii, SRI a fost de foarte multe ori în atenţia publicului. Am considerat că este nevoie ca la SRI să existe o echipă completă. Îl propun pe Eduard Hellvig director la SRI. În perioada următoare voi face o nominalizare şi la SIE", a declarat şeful statului.

Numele europarlamentarului Eduard Hellvig a fost vehiculat în vederea ocupării postului de director al SRI rămas liber după demisia lui George Maior.

Birourile Permanente ale celor două camere au decis, pe 25 februarie, la propunerea PSD, ca şedinţa de validare a lui Eduard Hellvig în funcţia de director al SRI să aibă loc luni, de la ora 16,00.

Comisia de control al activităţii SRI a avizat favorabil nominalizarea lui Hellvig la şefia Serviciului, la propunerea preşedintelui Klaus Iohannis.


 

Citit 808 ori Ultima modificare Luni, 02 Martie 2015 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.