Galaţiul va avea o baltă pentru PESCUIT modernă: ZĂTUNUL, în proces de modernizare
Foto: Sursa foto: Facebook

Galaţiul va avea o baltă pentru PESCUIT modernă: ZĂTUNUL, în proces de modernizare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Până la sfârşitul acestei veri, Galaţiul va avea o baltă pentru pescuit modernă şi un loc de agrement de invidiat. Cel puţin aşa promit cele două proiecte, finanţate prin fonduri europene (Programul Operaţional pentru Pescuit), realizate de către Serviciul Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat (SJADP) Galaţi, din subordinea Consiliului Judeţului Galaţi.

După ce, la sfârşitul anului trecut, au început lucrările pentru proiectul „Restabilirea potenţialului Bălţii Zătun pentru speciile piscicole de interes comercial”, în valoare de 594.592 de lei, SJADP a atribuit, pe 18 februarie, şi contractul pentru lucrările de amenajare a „Bazei de agrement cu specific pescăresc Balta Zătun”. Societatea care va transforma zona în baza de agrement este Proconstrid SRL, iar lucrările vor costa 1.485.000 de lei.

Ce va oferi Zătunul, la finalizarea lucrărilor

Până acum, cei care mergeau vara să se relaxeze la Balta Zătun, contra sumei de 10 lei sau la pescuit contra sumei de 100 de lei, nu aveau acces la apă potabilă, iar odată cu lăsarea întunericului exista riscul să nu mai vadă nimic, pentru că nu exista nici acces la electricitate. Va fi realizat un puţ forat, iar accesul la apă nu va mai fi o problemă, va exista instalaţie de canalizare pentru ape uzate, dar şi de epurare, iar accesul la electricitate va fi posibil pe tot cuprinsul bălţii şi al zonei de agrement.

Gălăţenii care vor să stea cât mai aproape de natură vor putea înnopta în una din cele 17 căsuţe dotate cu tot ce trebuie. Fiecare căsuţă va avea câte două paturi, instalaţie electrică, veioze, mobilier, iar în faţa fiecărei căsuţe omul va putea să-şi prepare masa pe grătarul instalat acolo. Din acest tablou nu sunt uitaţi nici copiii, pentru că în vecinătatea fiecărei căsuţe din lemn vor fi şi leagăne. Evident, nu sunt omise din plan toaletele şi duşurile. Vor fi amenajate şase foişoare de observaţie pentru ca vizitatorii să poată privi păsările care trăiesc în jurul bălţii, dar şi şase adăposturi pentru pescari realizate din lemn şi stuf, şapte pontoane pentru cei care vor să arunce lansetele pe luciul apei, la mal, prevăzute cu masă şi umbrelă. Va fi amenajată, separat, o zonă specială numai pentru grătare, mese şi foişoare şi, tot separat, o plajă cu umbreluţe din stuf şi şezlonguri.


CITEŞTE ŞI: Fost campion mondial la popice, „profesor” la pescuit: A scos monstrul de pe fundul Dunării

Citit 4237 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Martie 2015 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.