UPDATE/ Vânătoare barbară: Ucideau mistreţi cu câini de luptă. Patru suspecţi, arestaţi la domiciliu (VIDEO)
Foto: Sursa foto: Facebook

UPDATE/ Vânătoare barbară: Ucideau mistreţi cu câini de luptă. Patru suspecţi, arestaţi la domiciliu (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(57 voturi)

* Animalele erau cumpărate de la o canisă şi antrenate special pentru a se deprinde să atace şi să ucidă mistreţi


Pasiunea vânătorii a fost dusă la un nivel extrem de cruzime de mai mulţi tineri din judeţul Galaţi care, fără a ţine cont de principiile acestei preocupări şi de faptul că activitatea trebuie să se încadreze în nişte norme legale, au pus la cale, timp de câţiva ani, o activitate sângeroasă, vecină cu barbaria.

Cel puţin asta susţin poliţiştii, care la finalul mai multor luni de urmăriri şi interceptări telefonice au ajuns la cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 35 de ani, pe care îi acuză de organizarea de partide ilegale de vânătoare, în care, pe post de arme, foloseau câini de luptă. Pitbulii, căci despre această rasă este vorba, erau cumpăraţi de la o canisă din zona Tecuciului, preţul unui exemplar situându-se în jurul sumei de 2.500 de euro. Animalele erau antrenate pentru a se obişnui să atace mistreţi, la dresaj fiind folosite ustensile căptuşite cu blana acestor animale. Când ajungeau la maturitate, câinii erau scoşi la vânătoare, porcii sălbatici neavând nicio şansă în faţa pitbulilor agresivi. Mai multe astfel de vânători ilegale, derulate fără autorizaţiile legale, au putut fi dovedite de anchetatorii care au găsit în urma unor percheziţiilor pe care le-au făcut zilele trecute, destule dovezi incriminatoare.

„Poliţiştii au ridicat două piei întregi de porc mistreţ, doi colţi, mai multe bucăţi de piele mistreţ, instrumente pentru antrenament canin, căptuşite cu bucăţi de piele de porc mistreţ şi 3 kilograme de carne de vânat. De asemenea, poliţiştii au mai ridicat mai multe telefoane mobile, tablete, camere foto şi medii de stocare informatice”, a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Anchetatorii apreciază că prejudiciul cauzat de cei cinci prin actele de braconaj s-ar ridica la 5.000 de euro.

Pitbulii-arme, vedete pe Facebook

Cei cinci acuzaţi îşi promovau câinii fioroşi inclusiv pe paginile personale de Facebook, unde postau fotografii cu exemplarele deţinute şi filmuleţe de la antrenamente. În unele imagini, explicite, pitbulii erau înfăţişaţi, alături de mesaje fără echivoc, lângă animale moarte sau lângă piei de mistreţ, în plin proces de antrenare.

Patru dintre cei cinci tineri percheziţionaţi au fost duşi vineri, 6 martie, în faţa unui magistrat de la Judecătoria de la Tg. Bujor cu propunere de arestare preventivă pentru braconaj.

UPDATE, 17,55/ Cu puţin timp în urmă, pentru cei patru s-a decis arestul la domiciliu pentru 30 de zile.


CITEŞTE ŞI: Unelte de pescuit ILEGALE, descoperite la VÂNZARE într-un magazin din Galaţi

Citit 37260 ori Ultima modificare Vineri, 06 Martie 2015 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.