Cinci COPII MINORI vor fi daţi în grija unchiului. Mama este acuzată că şi-a ÎNGROPAT BEBELUŞUL în grădină

Cinci COPII MINORI vor fi daţi în grija unchiului. Mama este acuzată că şi-a ÎNGROPAT BEBELUŞUL în grădină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Familia Păcuraru din Umbrăreşti a intrat în atenţia opiniei publice în urma unui denunţ depus la Parchetul Tribunalului Galaţi, prin care Tănase Păcuraru le-a spus anchetatorilor că soţia sa, Lenuţa Păcuraru, a îngropat în urmă cu doi ani un copil în grădina casei unde locuiesc. Tănase Păcuraru s-a plâns la parchet după ce a fost bătut de soţia şi soacra sa.

Cazul nu a intrat atunci doar în atenţia procurorilor, ci şi în a celor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, care au făcut o anchetă la faţa locului. Cum asistenţii sociali au constatat că cei cinci copii minori ai familiei Păcuraru nu sunt ţinuţi în condiţii bune, s-a decis sesizarea instanţei, pentru ca micuţii să poată fi luaţi din mediul respectiv.

În timpul procesului deschis de DGASPC Galaţi, un frate de-al Lenunţei Păcuraru, care locuieşte la Brăila, s-a arătat interesat să-i ia în grijă pe cei cinci copii. Conducerea DGASPC Galaţi a efectuat o anchetă socială acasă la bărbat şi a ajuns la concluzia că acesta are condiţiile necesare pentru a-i creşte pe minori. După efectuarea anchetei sociale, judecătorii gălăţeni au dat şi hotărârea care să-l ajute pe brăilean să-şi ia nepoţii. "Cei cinci copii, cu vârste cuprinse între un an şi 16 ani, vor fi luaţi de unchiul lor matern şi vor locui la Brăila”, ne-a explicat Ciprian Groza, directorul adjunct al DGASPC Galaţi.

Decizia instanţei nu are nicio legătură cu ancheta procurorilor, care trebuie să stabilească dacă Lenunţa Păcuraru se face sau nu vinovată de ceva, ci doar cu condiţiile improprii în care erau ţinuţi copiii.

Citeşte şi: CAZ ŞOCANT într-o localitate gălăţeană: O femeie şi-a îngropat copilul în grădină

Citit 1364 ori Ultima modificare Joi, 12 Martie 2015 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.