UPDATE/ Campania de "PLANTARE" de arbori în Galaţi continuă (FOTO)
Foto: Sursa foto: GSDG - Facebook

UPDATE/ Campania de "PLANTARE" de arbori în Galaţi continuă (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Municipalitatea va planta în Galaţi aproximativ 1.000 de arbori tineri, dar şi aproape un milion de flori * Activitatea de curăţenie, toaletare şi plantare este în toi * Pe Domnească vor fi înlocuiţi teii tăiaţi anul trecut


UPDATE, 19 martie: Astăzi continua campania de "plantare" de arbori în zona Spicu. Unde, cu siguranţă, acţiunea de "plantare" i-a surprins pe mulţi, trezindu-se în "pădure" (foto de mai sus). (VLG News)

Captură video Mihai Angheluţa

Cu o zi înainte, chiar dacă vremea a fost un pic nefavorabilă, angajaţi ai societăţi Gospodărire Urbană nu au oprit campania de aşezare a jardinierelor, plantarea florilor, întreţinerea parcurilor sau scoaterea cioatelor de prin oraş. Astfel, s-au plantat flori în Ţiglina, în faţă la Disco Vip, dar angajaţii Gospodărire Urbană au putut fi văzuţi şi pe Traian Vuia, nivelând pământul. (Nicoleta Onofrei)


Campania VL "Să scoatem Galaţiul din iarnă"/ Unde se PLANTEAZĂ flori şi copaci primăvara asta

După ce Galaţiul a fost îngropat în nămeţi, iar gălăţenii au îngheţat, la propriu, din cauza lipsei căldurii şi a apei calde, odată cu luna martie ar trebui să vină şi marea dezmorţeală. Motiv pentru care, luni, am dat o raită prin oraş să vedem ce fac serviciile şi societăţile care se îngrijesc de spaţiul public şi cum încearcă acestea să cureţe sau să îmbogăţească spaţiile verzi. Totodată, am cerut şi câteva informaţii în legătură cu modul în care îşi propune municipalitatea să „scoată Galaţiul din iarnă”.

Se adună mizeria, se taie, se plantează

Luni, angajaţii Ecosal strângeau de zor frunzele moarte de pe spaţiul verde din cartierul Francezi. Potrivit directorului Serviciului, Ionuţ Pucheanu, aceasta nu este singura activitatea pe care o desfăşoare oamenii în această perioadă.

Foto Bogdan Codrescu

„Lucrăm la curăţarea grădinilor din zona blocurilor, luăm deşeurile vegetale şi le ducem către compostare. Totodată, ne ocupăm şi de tăierea gardurilor vii”, ne-a explicat acesta. Concomitent cu activitatea celor de la Ecosal, societatea Gospodărire Urbană continuă activitatea de corecţie de arbori începută săptămânile trecute, scoate cioate, pregăteşte terenurile pentru plantări de copaci, dar s-a apucat şi de plantat flori. Aşa se face că, în zona Micro 39, angajaţii puneau pământ pe scuarurile centrale ale străzilor, iar la Penny, în Francezi, activitatea de plantare a florilor era în toi. Câţiva angajaţi aşteptau să vină florile şi la Inelul de Rocadă. Coincidenţă sau nu, se muncea susţinut şi în Orăşelul Copiilor. Parcul care va fi modernizat de asocierea SC Lemacons SRL & SC Ischia SRL & SC Servland SRL era şi el în lucru, luni. În Orăşel erau şi utilaje grele, dar şi oameni care tăiau/curăţau copacii.

Ce flori ne pregăteşte Primăria

Potrivit datelor furnizate de către societatea Gospodărire Urbană, Primăria Galaţi a cerut ca în 2015 să fie plantate 815.000 de flori pe scuarurile şi în spaţiile verzi din oraş. Astfel, în oraş vom avea nu mai puţin de opt soiuri de lalele (Royal Acres, Abba Orange, Flaming Parrot, Blue Parrot, Barbados, Paul Sherer, Pop up şi Black parrot), patru soiuri de narcise, trei de zambile, cinci soiuri de muşcate, panseluţe, bellis (bănuţi), primula (ciuboţica-cucului), petunii, trei tipuri de salvie, cârciumărese, trei soiuri de begonii, crăiţe şi multe altele. Primăria va achiziţiona 20.000 de lalele, 10.000 de zambile şi tot atâtea narcise, dar şi alte peste 450.000 de flori din diferite specii, printre care panseluţe, bănuţi, petunii şi cârciumărese.

După tăiere, vine plantarea

Pe strada Domnească, acolo unde au fost tăiaţi anul trecut teii uscaţi, iar luna trecută au fost scoase cioatele acestora, luni puteau fi văzute deja mici gropi făcute pentru a putea primi arbori tineri. De altfel, potrivit societăţii Gospodărire Urbană, în această perioadă terenurile sunt pregătite pentru plantare de copaci în mai multe zone din Galaţi. Conform planului de achiziţie al Primăriei, societatea are datoria de a achiziţiona în viitorul apropiat aproape 1.000 de arbori.

„Pe 23 se semnează contractul cu firma câştigătoare pentru furnizare de copaci. Cât priveşte copacii, se vor planta cu prioritate pe Domnească şi Faleză, unde se derulează programul de reabilitare dendrologică”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu. Municipalitatea are în plan ca în perioada ce urmează să fie plantaţi 300 de tei pe Faleza superioară, la blocurile ANL Siret, pe strada Domnească (50 buc), pe Bulevardul Coşbuc (50 buc), Grădina Publică şi Parc Rizer. De asemenea, spaţiul verde al Galaţiului se va îmbogăţi şi cu 400 de platani, care vor fi distribuiţi în Grădina Publică, Parc ANL, Parc Rizer, Faleza inferioară şi Parc Selgros. Tot în aceleaşi zone, Primăria şi-a propus să planteze şi 100 de arţari. Alţi 100 de ulmi vor fi plantaţi pe străzile Siderurgiştilor, Stadionului şi Oţelarilor. (17 martie)


CITEŞTE ŞI: Pregătiri pentru PLANTĂRI. Se scot cioatele de pe Domnească

Citit 5351 ori Ultima modificare Joi, 19 Martie 2015 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.