O nouă CLINICĂ MEDICALĂ s-a deschis la Galaţi. Ce TRATAMENT în premieră pentru oraşul nostru a fost adus

O nouă CLINICĂ MEDICALĂ s-a deschis la Galaţi. Ce TRATAMENT în premieră pentru oraşul nostru a fost adus
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Clinica OK Medical a deschis recent la Galaţi un nou centru medical, unde gălăţenii sau locuitorii judeţelor limitrofe pot găsi o serie largă de servicii medicale, printre care unele în premieră în zona de sud-est a ţării. Elementul de noutate absolută pe care OK Medical îl aduce la Galaţi este capsula endoscopică. Denumită şi videocapsulă, capsula endoscopică este un sistem modern de explorare a interiorului tubului digestiv. Capsula conţine una sau două camere de luat vederi, o sursă performantă de lumină, o antenă pentru transmiterea datelor către echipamentul digital de stocare a imaginilor şi baterii care îi asigură o funcţionare continuă de până la opt ore.

Odată ce este înghiţită, videocapsula trece prin esofag, ajunge în stomac, iar, după circa o jumătate de oră, trece prin duoden, prin intestinul subţire şi prin cel gros, de unde este eliminată prin scaun. Parcurgerea acestui traseu durează în jur de patru ore şi jumătate. Marele avantaj al videocapsulei este acurateţea de diagnosticare, investigaţia fiind superioară altor metode de investigare. Uşurinţa tehnicii este un alt avantaj important comparativ cu metodele endoscopice uzuale.

Este metoda ideală pentru pacienţii care suferă de anemie ocultă, boală Crohn, boală celiacă refractară sau de unele forme de polipoză intestinală. Mai este recomandată şi pentru suspiciunea de tumori ale intestinului subţire sau pentru pacienţii la care se impune confirmarea unor leziuni descoperite prin alte metode imagistice (bariu, computer tomograf, rezonanţă electromagnetică - n.r.). Videocapsula mai este utilizată cu succes şi în screeningul cancerului de colon, dar poate diagnostica toată gama de patologie colonică, inclusiv polipi, diverticuli, leziuni angiodisplazice, boli inflamatorii intestinale ş.a.

"Noi credem că România are nevoie de un sistem medical sănătos în care medicii să empatizeze cu pacienţii lor, acordându-le timp, atenţie şi cele mai bune servicii medicale. De aceea, la OK Medical toate aceste lucruri sunt disponibile, totul la costuri rezonabile. În ceea ce priveşte capsula endoscopică, examinarea se poate face la recomandarea medicului", a spus medicul coordonator al Clinicii OK Medical, prof. univ. dr. Dorel Firescu.

Alături de sistemul care are la bază capsula endoscopică, la OK Medical Galaţi găsiţi şi o arie largă de discipline medicale, precum proctologie (tratamentul hemoroizilor), flebologie (tratamentul varicelor) şi gastroenterologie. În cadrul clinicii profesează o echipă de medici de renume, cu o vastă experienţă în domeniile de competenţă. Aceşti specialişti vă vor soluţiona problemele de sănătate, indiferent de gradul lor de complexitate.

Mai multe detalii despre clinică puteţi găsi accesând pagina de internet www.okmedical.ro, pagina de Facebook OK Medical sau apelând numărul de telefon 0236.417.777. Clinica este situată pe strada Portului nr. 28, lângă Căpitănia Portului Galaţi. OK Medical Galaţi face parte dintr-o companie naţională de medicină privată, cu alte puncte de lucru în Bucureşti, Cluj şi Constanţa.

(P)


CITEŞTE ŞI: Câţi gălăţeni s-au tratat pe BANII STATULUI în spitale din Europa, anul trecut

Citit 22797 ori Ultima modificare Vineri, 20 Martie 2015 12:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.