Poliţiştii i-au luat pe jurnalişti la... ţinte. Cupa presei la tir cu pistolul (FOTO&VIDEO)
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Poliţiştii i-au luat pe jurnalişti la... ţinte. Cupa presei la tir cu pistolul (FOTO&VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Manifestările dedicate Zilei Poliţiei Române au debutat încă de vineri, 20 martie. În cadrul unui eveniment Porţi Deschise, IPJ Galaţi a organizat un concurs de tir cu pistolul pentru jurnalişti chiar în poligonul subteran al instituţiei.

După câte un încărcător de şase gloanţe şi încă unul la barajul de departajare a primilor doi clasaţi, podiumul a fost stabilit de oameni de televiziune, probabil mai obişnuiţi cu focalizarea decât cei din presa scrisă... Pe locul 1 a fost Cătălin Huţu, producător la Digi24, pe 2 şi 3 s-au plasat doi cameramani, Daniel Cucu, de la Pro TV, şi Cristian Ioniţă, de la Antena 1. Pe locul 4 (menţiune), tot un om din spatele obiectivului a distins mai bine ţinta, respectiv Nicu Nedelcu, de la Vox TV.

P1080669

Foto Mihai Angheluţă

Un gest încurajator, inclusiv pentru ultimul loc, premiul "Ruşinică", poliţiştii au avut o diplomă şi, cel mai apetisant, un tricou cu însemne IPA - International Police Association.

Doar că, în totală antagonie faţă de anii trecuţi, când "Viaţa liberă" se abonase la primul loc, prin abilităţile Angelei Ribinciuc, în acest an a luat primul loc din celălalt capăt. Şi asta din cauza subsemnatului, căruia i-a venit foarte greu să tragă pentru prima oară cu o armă atât de mică, în comparaţie cu puşca militară sau măcar cea cu aer comprimat, folosite la PTAP (Pregătirea Tineretului pentru Apărarea Patriei) de care a avut parte în liceu, adică în secolul trecut.

Foto Bogdan Codrescu

N.A. Vina celor 0 puncte totalizate nu aparţine deloc pistoalelor Carpaţi, puse la dispoziţie de organizatori. Dovadă - punctajele mari obţinute de ocupanţii primelor două locuri.

Video Mihai Angheluţă


 

Citit 1458 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2015 09:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.