ECHIPAMENTE de zeci de mii de euro DONATE Spitalului Judeţean

ECHIPAMENTE de zeci de mii de euro DONATE Spitalului Judeţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ArcelorMittal Galaţi a donat aparatură medicală de ultimă generaţie, în valoare de 70.000 de euro, către Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi. Unitatea Primire Urgenţe (UPU), Anestezia şi Terapia Intensivă (ATI), Chirurgia Plastică şi Reparatorie şi Ortopedia sunt secţiile care beneficiază de noile echipamente medicale.

Donaţia include o instalaţie de injectare de aer proaspăt şi aparate de aer condiţionat, pentru UPU, 12 paturi specializate cu motoare electrice, care permit aşezarea pacienţilor în anumite poziţii (pentru secţia ATI - n.r.), două seturi de lupe binoculare, patru bandaje de compresie, două seturi de truse pentru microchirurgie, precum şi 15 saltele anti-escare, care contribuie la vindecarea mai rapidă a pacienţilor, pentru secţia de Chirurgie Plastică şi Reparatorie. De asemenea, ArcelorMittal a donat zece cărucioare de transport pentru secţia de Ortopedie.

Bruno Ribo promite noi proiecte

"Această acţiune consolidează angajamentul nostru pe termen lung faţă de comunitatea locală, demonstrând implicarea noastră în identificarea nevoilor sale. Obiectivul noilor echipamente donate este cel de a răspunde necesităţilor sistemului medical local, contribuind, în acelaşi timp, la îmbunătăţirea calităţii serviciilor sale. Vom continua să dezvoltăm noi proiecte care corespund nevoilor comunităţii locale, ca parte a programului nostru de responsabilitate socială, axat pe sănătate şi educaţie", a precizat Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi.

Doctorul Mihaela Debita, managerul Spitalului Judeţean, a explicat faptul că donaţia acoperă nevoi esenţiale ale spitalului.

Secţia Ortopedie, spre exemplu, condusă de medicul Sorin Ungurianu, ocupă câte o jumătate din etajele patru şi cinci ale spitalului. O parte a secţiei se află în prezent în renovare, iar după încheierea modernizării se va pune problema echipamentelor medicale de care pacienţii internaţi aici au nevoie.

Din donaţie în donaţie

"Cărucioarele pe care le avem sunt vechi de un deceniu, fiind perimate. Sunt însă multe alte nevoi la Ortopedie. Dau exemplu motoarelor pe care le folosim în sala de operaţie pentru găurirea osului. În 2006, tot în urma unei donaţii, ne-au fost aduse opt astfel de dispozitive. Ca urmare a folosirii intensive, ne mai putem baza acum doar pe două dintre ele. Am mai avea nevoie urgent de cel puţin încă două. Preţul unui astfel de motor este de 3.000 - 3.500 de euro", a explicat dr. Ungurianu.

Conducerea ArcelorMittal Galaţi a mai anunţat că şi alte proiecte de sănătate vor fi materializate pe parcursul acestui an.

Citiţi şi: DOTĂRI NOI la Unitatea de Primiri Urgenţe, cu ajutorul Asociaţiei SMURD

Citit 4060 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2015 15:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.