CONFLICT la Liceul "Emil Racoviţă": ELEVI TERORIZAŢI de un coleg de clasă

CONFLICT la Liceul "Emil Racoviţă": ELEVI TERORIZAŢI de un coleg de clasă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Scandal la Liceul „Emil Racoviţă”. Mai mulţi elevi din clasa a XI-a au refuzat să intre, ieri, la ore şi spun că preferă să adune absenţe din cauza unui coleg care este violent. Tinerii sunt însoţiţi la şcoală de părinţi, pentru că le este teamă. Comportamentul agresiv al elevului incriminat a dus chiar la plângeri penale la poliţie. 

El a fost transferat, tot din cauza comportamentului agresiv, la Galaţi de la Brăila, după ce şi aici a creat probleme în două unităţi de învăţământ. De la începutul anului şcolar, el şi-a terorizat colegii. În urmă cu puţin timp, conducerea unităţii de învăţământ a decis să-l mute, disciplinar, la clasa a XI-a A. Decizia nu i-a scăpat însă nici pe foştii colegi de teroare, ba  a adus probleme şi în noua clasă.

Elevi de liceu păziţi de părinţi

„Copilul meu stă într-o teroare permanentă şi nu mai vrea să vină la şcoală. Joia trecută a venit cu o şurubelniţă la şcoală şi i-a fugărit până în orăşelul copiilor. De la începutul semestrului s-au agravat problemele. Stăm să păzim şcoala”, ne-a povestit Nicoleta Stoica, mama unui elev de la clasa a XI-a D.

„Umblă cu diferite obiecte periculoase şi ascuţite şi îi ameninţă. Dovadă sunt şi mesajele pe care le postează el pe facebook prin care spune că îi aşteaptă cu bâta în faţa liceului. Dacă nu se rezolvă această situaţie vrem să ne transferăm în masă copii la o altă şcoală. Acum le cere şi taxă 100 de lei, pentru a-i lăsa în pace”, ne-a povestit o altă mamă.

În ciuda tuturor afirmaţiilor, bunica elevului problemă susţine că cel maltratat este de fapt chiar nepotul ei. „Are coşmaruri şi mă pune să controlez uşa. Îi spun mereu să se împace cu ei, dar el îmi spune că colegii îl fac psihopat şi handicapat. Medicii ne-au spus că este un copil supradotat. Noi în această ţară nu avem şcoli pentru aceşti copii. Toţi copii s-au unit împotriva lui”, ne-a spus Gheorghiţă Tudora, bunica elevului acuzat.

Li se cere răbdare

Conducerea Liceului „Emil Racoviţă” spune că „regulamentul a fost parcurs pas cu pas. La primele incidente a fost mustrat în faţa clasei. Apoi a primit mustrare scrisă. Am făcut hârtie şi către Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă în Educaţie şi către Inspectoratul Şcolar şi am semnalat problema. La momentul actual, l-am mutat disciplinar la o altă clasă. Este însoţit permanent de o doamnă. Stă în bancă cu el şi în timpul pauzelor. Este tânăr şi fuge. Încercăm să luăm toate măsurile ca aceşti copii să nu fie în pericol. Avem hârtie de la CJRAE că el trebuie integrat în învăţământul de masă, pentru că, din punct de vedere intelectual, el face faţă”, spune directoarea Delia Humelnicu.

Elevul acuzat, care are cerinţe educaţionale speciale, va fi monitorizat de CJRAE timp de 30 de zile. Până la finalizarea unui raport în ceea ce-l priveşte, directorul CJRAE îndeamnă la răbdare. „Legea Educaţiei prevede că elevii cu nevoi speciale sunt integraţi cu prioritate în învăţământul de masă. Avem un plan de intervenţie personalizat, cu măsuri foarte clare, care va duce la integrarea lui. Colegii trebuie să manifeste empatie, iar cu ajutorul nostru el poate fi integrat. Este vorba despre timp şi răbdare. Trebuie să fim îngăduitori”, afirmă Grigore Ionaşcu, directorul CJRAE Galaţi.


CITEŞTE ŞI: Scandal la Şcoala nr. 3: Un elev de clasa a doua a băgat frica în colegi

Citit 12534 ori Ultima modificare Marți, 31 Martie 2015 11:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.