NU ESTE PĂCĂLEALĂ! De astăzi, 1 aprilie, ORAŞUL Galaţi rămâne FĂRĂ APĂ CALDĂ!

NU ESTE PĂCĂLEALĂ! De astăzi, 1 aprilie, ORAŞUL Galaţi rămâne FĂRĂ APĂ CALDĂ!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de astăzi, 1 aprilie, zeci de mii de gălăţeni nu vor mai primi apă caldă şi căldură, indiferent că se află la zi cu plata întreţinerii sau nu! Aşa cum vă informam săptămâna trecută, conducerea Electrocentrale a ales să îşi întrerupă activitatea în intervalul 1 aprilie - 30 septembrie, perioadă în care zecile de mii de gălăţeni racordaţi la sistemul centralizat nu vor mai primi niciun strop de apă caldă (pentru detalii, click aici).

De altfel, potrivit conducerii Electrocentrale, Romgaz a trimis o notificare prin care anunţă că de astăzi va sista furnizarea de gaz către CET, ca urmare a neachitării celor 22,4 milioane de lei în contul livrărilor din luna ianuarie, factură scadentă la data de 27 martie. „Dorim să reamintim că societatea Electrocentrale Galaţi S.A. se află în această situaţie din cauza creanţelor pe care le are de recuperat de la Apaterm S.A., în prezent în cuantum de 50,3 milioane lei (exclusiv factura lunii martie 2015), precum şi din cauza  înlăturării creanţei de 339 milioane lei a societăţii Electrocentrale Galaţi S.A. din programul de plăţi, aferent planului de reorganizare. Neîncasarea facturilor curente a dus la imposibilitatea achitării contravalorii combustibilului utilizat furnizat de către Romgaz SA Mediaş şi implicit la sistarea livrării de gaz metan începand cu 01.04.2015, cu riscul intrării în incapacitate de plată şi deschiderii procedurii de faliment a societăţii Electrocentrale Galaţi S.A", a transmis, ieri, Sinan Mustafa, administratorul special al CET.

Conducerea Electrocentrale a afirmat că poartă negocieri cu reprezentanţii autorităţilor locale pentru realizarea cazanului de apă fierbinte din Ţiglina II, care însă va deveni funcţional abia din 2016, şi asocierea acestora prin înfiinţarea unei societăţi comune, de producere energie termică, transport, furnizare şi distribuţie "care să conducă la eficientizarea activităţii şi a majorării gradului de încasare a contravalorii energiei termice de la populaţie".

"Precizăm încă o dată faptul că, fără aportul Consiliului Local Galaţi şi al autorităţilor locale în găsirea unor soluţii comune de asigurare a serviciului public de termoficare la nivelul municipiului Galaţi reluarea furnizării agentului termic nu se poate realiza", a precizat administratorul special al CET.

Cum pe termen scurt nu există nicio soluţie concretă propusă de autorităţi pentru ca oamenii să poată beneficia în continuare de duşuri calde, gălăţenilor le rămâne doar să aştepte ca cei de care depinde buna funcţionare a sistemului centralizat să găsească o soluţie salvatoare.


CITEŞTE ŞI: Primarul Galaţiului NU acceptă desfiinţarea zonelor unitare de încălzire, deşi SISTEMUL CENTRALIZAT e în colaps

Citit 12581 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 19:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.