Metoda "ACCIDENTUL" face noi VICTIME/ COPIII cad pradă infractorilor pentru a-şi scăpă PĂRINŢII de închisoare

Metoda "ACCIDENTUL" face noi VICTIME/ COPIII cad pradă infractorilor pentru a-şi scăpă PĂRINŢII de închisoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Metoda „accidentul” face din ce în ce mai multe victime. Din păcate, în ultima perioadă, infractorilor le cad pradă şi minorii. Asta au sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, care au instrumentat un nou dosar privind metoda „accidentul”. În acest nou dosar este vorba despre 16 părţi vătămate, două fiind minore. Toată afacerea a fost pusă la cale de doi deţinuţi din Penitenciarul Galaţi, Răzvan Şerban, condamnat la şase ani pentru tâlhărie, şi Dănuţ Dumitru, condamnat la şapte ani pentru tentativă la omor. Celor doi i s-a mai alăturat un deţinut, Renato Lazăr, dar şi alte persoane aflate în libertate. Una dintre aceste persoane este Florin Palade, reţinut de procurori, pe 13 martie, tot pentru înşelăciuni prin metoda „accidentul”.  La vremea respectivă, judecătorii gălăţeni au decis că Florin Palade poate fi cercetat în stare de libertate, iar el şi-a continuat activitatea infracţională. De data aceasta însă, magistraţii au decis arestarea lui, dar şi a altor cinci persoane, toate acuzate de înşelăciune. Alte cinci persoane vor fi cercetate sub control judiciar, cel puţin până la soluţionarea contestaţiei formulate de procurori.

Bani şi bijuterii pentru a scăpa de închisoare

Procurorii gălăţeni atrag atenţia că infractorii se specializează în această metodă şi sunt din ce în ce mai credibili. Aceştia sună la întâmplare pe numere de telefon fix şi povestesc apoi că fiul sau o rudă apropiată a făcut un accident. Povestea merge mai departe, cel de la capătul firului folosind identitatea unor avocaţi cunoscuţi în Galaţi, şi sunt ceruţi bani sau bijuterii pentru ca victima accidentului rutier să fie operată, iar cel care a produs accidentul să scape de închisoare.

Unei astfel de poveşti au căzut pradă 16 persoane din Galaţi, dintre care două sunt minore. Cei care se lasă intimidaţi au diferite profesii şi nu sunt doar oameni în vârstă, care cad pradă şi mai uşor unei astfel de poveşti. Ba mai mult, copiilor li se spune că, dacă nu fac rost imediat de bani sau de bijuterii, părinţii lor vor fi băgaţi la beci.

Anchetatorii au constat că cei care se ocupă de astfel de „afaceri” îşi implică în plan rudele, prietenii sau vecinii şi comunică codat astfel încât planul lor să poată fi pus în aplicare.

Sume imense în doar şase luni

Procurorii susţin că cei 11 inculpaţi din acest dosar au reuşit, din septembrie 2014 şi până în martie 2015, să producă un prejudiciu de 340.000 de lei. Pentru a strânge cât mai multe probe la dosar, au fost făcute şi mai multe percheziţii domiciliare, în urma cărora s-au confiscat 7.266 de lei, 2.080 de euro şi 23 de telefoane. De asemenea, au indisponibilizate patru autoturisme, susceptibile a fi folosite în activitatea infracţională.

Anchetatorii continuă cercetările în acesta caz pentru stabilirea întregii arii infracţionale, mai ales că au suspiciuni că gruparea infracţională nu acţiona doar pe raza judeţului Galaţi.

Citeşte şi: METODA "ACCIDENTUL" face noi victime. Vezi cum a fost PĂCĂLITĂ o gălăţeancă

Citit 3916 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Aprilie 2015 20:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.