Imagini de râsu`-plânsu`. Cei mai toleranţi "traficanţi" se află în Galaţi (FOTO&VIDEO)
Foto: Captură video

Imagini de râsu`-plânsu`. Cei mai toleranţi "traficanţi" se află în Galaţi (FOTO&VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O nouă oprire a semafoarelor de la Potrcoava de Aur a scos în evidenţă o calitate indiscutabilă a şoferilor şi pietonilor gălăţeni. Deşi s-a "mers" toată ziua cu... luminile stinse, nu s-a întâmplat niciun accident şi, chiar şi la limită, s-au ferit unii pe alţii cel puţin la fel de bine ca atunci când semnalele luminoase funcţionau.

Un nou stâlp, în locul celui avariat la accidentul din seara de 26 martie, a fost plantat în intersecţie, dar transferul cablurilor şi indicatoarelor de pe vechiul pe acesta nu s-a făcut încă. Mai rău, semafoarele s-au oprit din nou, lăsându-i pe gălăţeni, la volan sau pe jos, să se descurce cum or şti.

În imaginile din filmul următor, pot fi văzuţi şi şoferi mai puţin reverenţioşi cu pietonii, şi pietoni care îndrăznesc la limita riscului, bazându-se poate prea mult pe propriile performanţe atletice, şoferi care o iau pe scurtătură sau pietoni ce preferă să n-o mai lungească aşteptând în zadar să le dea cineva prioritate pe trecere şi aleg să treacă netulburaţi printr-un loc unde traficul este mai liniştit.

Video Mihai Angheluţă

Mai mult, chiar dacă la faţa locului nu a putut fi zărit vreun agent de circulaţie, cu excepţia celor ce au survolat grăbiţi zona de la altitudinea "autospecialelor" de poliţie, toţi participanţii la trafic au "traficat" intersecţia fără măcar să-şi adreseze vreun semn obscen, cu atât mai puţin cuvinte din afara vocabularului pentru toate vârstele.

Experienţa rutieră de la intersecţia străzilor Brăilei şi Traian, cu semafoarele stinse, pune astfel serioase semne de întrebare vizavi de calitatea amenajărilor pentru siguranţa traficului din alte zone ale Galaţiului. Dacă în plin centru cetăţenii s-au putut descurca cu o minimă dirijare prin indicatoare, accidentele din zonele intens semnalizate, semaforizate şi supravegheate cu radare sunt doar din vina participanţilor la trafic?


CITEŞTE ŞI: Pietonii pot traversa la pas. SEMAFOARELE de la Potcoava au fost repornite (FOTO&VIDEO)

Citit 4036 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Aprilie 2015 20:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.