UPDATE/ Adjunctul de la APIA Tulcea a fost arestat
Foto: Sursa foto: jurnalul.ro

UPDATE/ Adjunctul de la APIA Tulcea a fost arestat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, 3 aprilie:  Directorul adjunct al APIA Tulcea, Cristina Gherghişan, a fost arestată pentru 30 de zile, informaţia ne-a fost confirmată de cei de la DNA, structură care a şi făcut propunerea de luare a acestei măsuri. decizia nu este definitivă. Anchetatorii i-au reproşat lui Gherghişan trei infracţiuni de luare de mită. Pe 2 aprilie, aceştia au descins în 17 locaţii din Tulcea, Galaţi şi Constanţa pentru a face o serie de percheziţii. Toate s-au finalizat reţinerea lui Gherghişan. Descinderile s-au făcut şi în câteva primării din judeţele Galaţi şi Constanţa.


Percheziţii la Galaţi, Tulcea şi Constanţa. Şef al APIA Tulcea, REŢINUT

 

UPDATE, 17,30: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 02.04.2015, a inculpatei GHERGHIȘAN CRISTINA, director adjunct al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Tulcea, cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită.

IATĂ comunicatul DNA:

"În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

La data de 24 septembrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Tulcea, a primit, în mod direct, pentru sine, suma de 5.000 lei de la administratorul unei societăți comerciale, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea și îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu ale acesteia. La data de 20 noiembrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina a primit de la același administrator un plic ce conținea o sumă de bani.

În ziua de 23 octombrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură Tulcea, a primit de la o persoană, în mod direct, pentru sine, foloase și a acceptat remiterea ulterioară a altora, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuțiilor sale de serviciu.

În ziua de 13 noiembrie 2014, inculpata Gherghișan Cristina, în aceeași calitate, a primit, în mod direct, pentru sine, un smartphone, de la administratorul în fapt al mai multor societăți comerciale, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuțiilor de serviciu, astfel încât firmele respective să beneficieze de autorizările/avizele necesare din partea APIA Tulcea.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Inculpatei Gherghișan Cristina i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentată la data de 03 aprilie 2015, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile."


Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție. În acest moment, au loc mai multe percheziţii în judeţele Galați, Tulcea și Constanța.

IATĂ comunicatul DNA:

"În cursul zilei de 2 aprilie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 17 locații situate în județele Tulcea, Constanța și Galați, din care 12 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare."

Potrivit unor surse, percheziţiile se efectuează la APIA Tulcea şi la mai multe primării din judeţele Galaţi şi Constanţa. (2 aprilie)

Vom reveni cu amănunte.


 

Citit 6097 ori Ultima modificare Vineri, 03 Aprilie 2015 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.