Evazioniştii fiscali din şase judeţe, în atenţia anchetatorilor
Foto: Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Evazioniştii fiscali din şase judeţe, în atenţia anchetatorilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Constanţa au efectuat, pe 31 martie şi 2 aprilie, 79 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Galaţi, Constanţa, Tulcea, Giurgiu, Ilfov şi a municipiului Bucureşti. Percheziţiile au fost dispuse în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat format din 15 persoane, bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Anchetatorii susţin că, în perioada 2009 – 2015, membrii grupării, folosindu-se de un grup de 20 societăţi comerciale tip fantomă, au emis către 250 de societăţi comerciale documente contabile justificative care nu au la bază operaţiuni comerciale reale. Sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operaţiuni erau achitate în conturile societăţilor comerciale tip fantomă, deschise la diverse unităţi bancare, de unde erau ridicaţi  în numerar şi restituiţi beneficiarilor reali.

Prejudiciul produs de către cele 250 de societăţi comerciale prin eludarea plăţii către bugetul de stat a impozitului pe profit şi a taxei pe valoarea adăugată este de 50 de milioane de lei.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, Bucureşti şi Galaţi, Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Galaţi şi Constanţa, Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, precum şi lucrători ai Gărzii de Coastă. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.


 

Citit 853 ori Ultima modificare Vineri, 03 Aprilie 2015 19:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.