TOMBEROANELE din Galaţi îşi aşteaptă gunoierii. Imagini DEZOLANTE într-o ZI SFÂNTĂ de PAŞTE (FOTO&VIDEO)
Foto: Foto şi video Mihai Angheluţă

TOMBEROANELE din Galaţi îşi aşteaptă gunoierii. Imagini DEZOLANTE într-o ZI SFÂNTĂ de PAŞTE (FOTO&VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La fel ca după sărbătorile de iarnă, am luat la rând punctele de colectare a gunoiului din diverse cartiere, pentru a vedea cum se îngrijesc autorităţile gălăţene de salubritatea oraşului.

În zona "IREG", în spatele blocurilor de la intersecţia străzii Anghel Saligny cu bulevardul Siderurgiştilor, tomberoanele erau supra încărcate, cu vârf. La punctele de colectare din Micro 18 şi 19, în aceleaqşi locuri unde astă iarnă semnalam adevăraţi munţi de resturi alimentare amestecate cu deşeuri casnice, situaţia se prezenta în aceleaşi condiţii. Socotite probabil zone de periferie, cartierele mărginaşe nu se bucră de aceeaşi atenţie din partea autorităţilor. O doamnă de vârsta a treia, surprinsă când arunca gunoiul pe jos, ne-a motivat, pe bună dreptate, că s-a adunat prea mult în jur ca să mai ajungă la pubele şi şi-aşa îl scot la loc cei care scotocesc prin ele ca să găsească diverse obiecte sau mâncare. Într-adevăr, în spatele ei, ca un cameleon speriat de obiectivul aparatului, o altă femeie, mai puţin norocoasă în viaţă, se căznea aplecată să descopere resturi de valoare prin grămada de gunoaie.

În schimb, în Mazepa 2, de exemplu, în acelaşi loc în care în iarnă se cunoştea că gunoierii îşi făcuseră treaba recent (pentru detalii, click aici), pubelele îşi aşteptau "clienţii" aproape goale. La fel şi în spatele blocurilor de la Parfumul Teilor. În alt cartier situat la ceva distanţă de "centru", pe strada Portului, câinii vagabonzi aveau la dispoziţie resturi din belşug, fără să mai fie nevoiţi să se ia la întrecere cu pisicile, la escaladat tomberoane.


CITEŞTE ŞI: Ciocnire de Paşti, în Galaţi. Un taxi a vrut să zboare peste indicatoare (FOTO)

Citit 5013 ori Ultima modificare Luni, 13 Aprilie 2015 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.