CONSTRUCŢIA UNUI PARC în Galaţi a iscat SCANDAL. Nemulţumirile unor gălăţeni privind planurile PRIMĂRIEI (FOTO)
Foto: Foto Nicoleta Onofrei

CONSTRUCŢIA UNUI PARC în Galaţi a iscat SCANDAL. Nemulţumirile unor gălăţeni privind planurile PRIMĂRIEI (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţenii din cartierul Ţiglina I nu sunt de acord cu amenajarea unui nou spaţiu de recreere în cartier dacă nu este păzit şi îngrădit * Oamenii se plâng că în parcul deja existent îşi fac nevoile câinii, iar golanii fac gălăgie până noaptea târziu


Nici nu au început bine lucrările pentru primul parc de cartier din cele 20 scoase la licitaţie de către Primăria Galaţi şi a căror amenajare a fost câştigată, în urma licitaţiei, de către firma Lemacons, că a şi început scandalul. Locatarii care stau în Ţiglina 1, la blocurile B2, D2, C3, adică exact în zona unde va fi amenajat parcul, s-au indignat când au văzut că la ei în zonă încep lucrările. Noul parc de cartier urmează să fie construit în buza unuia deja existent. Pe de o parte, oamenii sunt nemulţumiţi că nu li s-a cerut părerea, pe de altă parte, aceştia cred că nu ar trebui să se mai construiască încă unul, dacă municipalitatea nu a fost în stare să asigure pază, salubrizare şi un gard care să împiedice accesul câinilor în primul.

„Avem deja un parc prost gândit”

Miercuri, când o firmă subcontractată de Lemacons a demarat lucrările de realizare a parcului, mai mulţi locatari de la blocul C3 ne-au sesizat cu privire la faptul că nu au fost consultaţi de Primărie, dar şi că ei nu au nevoie de un alt parc pentru copii, atât timp cât cel vechi, construit de vechea administraţie, nu este îngrijit cum trebuie. Aceştia sunt supăraţi pentru că vechiul parc, dorit iniţial, a ajuns un nucleu al mizeriei şi al gălăgiei provocate de către adolescenţii nocturni şi boschetari. „Mai avem un parc, am fost împotriva realizării lui atunci, dar nimeni nu ne ia în considerare. Vin golanii, joacă fotbal, înjură, beau bere. Este foarte mult zgomot până seara târziu. Seară de seară vin golani. Fac şi sex pe băncile din parc. Noi suntem bătrâni. Dacă noul parc va fi conceput pe sistemul celui vechi, nu vrem. Vrem să fie păzit, dacă îl fac. De când au făcut părculeţul acesta am cerut pază. Golanii au stricat şi aparatele de fitness. Unele dintre ele aveau arcuri, acum nu mai au şi fac un zgomot îngrozitor”, ne-a spus Gheorghe Chirilă, locatar al blocului C3.

Pe lângă paza care ar rezolva problema zgomotului adolescenţilor cu sânge înfierbântat, cetăţenii din zonă cer ca spaţiul de joacă să fie îngrădit, pentru că maidanezii, dar şi câinii cu stăpân îşi fac nevoile taman în groapa cu nisip destinată copiilor.

„Nisipul este cel mai mare focar de infecţie. Nepoţica mea a luat un microb de pisică sau câine care s-a localizat în păr, a făcut tratament două luni de zile ca să scăpăm”, ne-a spus o bunică. În acelaşi timp, o mămică a adăugat: „Sunt părinţi care nu ştiu că în groapa cu nisip îşi fac nevoile câinii şi îşi lasă copiii să se joace acolo. În afară, parcurile pentru copii sunt cu gard, cu poartă cu zăvoraş, părinţii închid poarta”.

Cum ar trebui să arate noul ansamblu urban

În noiembrie 2013, Primăria Galaţi inaugura în Micro 39 un părculeţ de cartier dotat cu spaţiu de joacă, dar şi cu bănci şi o fântână arteziană. Tot atunci, primarul Galaţiului, Marius Stan promitea încă 20 asemenea proiecte. Acestea au fost scoase la licitaţie, iar construcţia lor a fost atribuită firmei Lemacons. Parcul din Ţiglina I, din zona blocurilor B2 – D2, ar fi primul din seria de 20. Potrivit caietului de sarcini, locul de joacă va fi compus din şase leagăne pentru copiii mai mari de trei ani, un ansamblu de joacă de transport pe şină, prevăzut cu un cărucior mobil, masă de ping-pong, teren de sport pentru fotbal, handbal şi baschet, bănci metalice şi din oţel (destinate adolescenţilor), foişor, echipament de căţărare etc.


CITEŞTE ŞI: Un nou PARC în centrul Galaţiului. PRIMĂRIA face schimb de terenuri cu Biserica Mavramol

Citit 7228 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Aprilie 2015 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.