AGHIAZMĂ cu porţia pentru mii de oameni veniţi la IZVORUL TĂMĂDUIRII de la Brăila
Foto: Foto Teodora Miron

AGHIAZMĂ cu porţia pentru mii de oameni veniţi la IZVORUL TĂMĂDUIRII de la Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproximativ 8.000 de pelerini din întreaga ţară s-au adunat la Biserica Greacă din Brăila, pentru a lua apă sfinţită de la Izvorul Tămăduirii. Aproape o sută de pelerini au poposit încă de joi seară în curtea lăcaşului de cult, petrecându-şi noaptea într-un cort special amenajat sau chiar sub cerul liber.

Slujba de sfinţirea a Izvorului a fost oficiată de Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun, care apoi i-a binecuvântat pe toţi credincioşii prezenţi la slujbă.

Din păcate, unii dintre cei prezenţi la Biserica Greacă nu au avut suficientă răbdare pentru a aştepta să intre la izvor şi s-au îmbulzit sau au vociferat, în speranţa că forţele de ordine le vor permite accesul mult mai repede.

Când au ajuns însă în lăcaşul sfânt, pelerinii au avut parte de o altă surpriză neplăcută. Forţele de ordine şi preoţii i-au înştiinţat pe oameni că nu pot lua decât câte doi litri de apă sfinţită. Oamenilor li s-a explicat faptul că nu este suficientă apă şi că oricum aceasta se poate „înmulţi”. Asta i-a nemulţumit însă pe toţi credincioşii, unii veniţi de la distanţe foarte mari pentru a lua apa despre care cred că face minuni.

Au fost însă şi oameni care au stat ore în şir la rând, calmi, pentru a ajunge la izvor, explicând că apa sfinţită are efect, doar dacă sunt răbdători şi au credinţă în Dumnezeu.


CITEŞTE ŞI: Vineri - Izvorul Tămăduirii, prima SĂRBĂTOARE MARE de după Paşte

Citit 1140 ori Ultima modificare Vineri, 17 Aprilie 2015 12:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.