Luni începe RECENSĂMÂNTUL traficului rutier
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Luni începe RECENSĂMÂNTUL traficului rutier
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va demara operaţiunea de recenzare a traficului luni, 20 aprilie, la ora 8.00, iar activitatea se va încheia pe 14 noiembrie 2015.

În cadrul acestui proces vor fi monitorizate biciclete şi motociclete, autoturisme, microbuze, autocamionete şi autospeciale până la 3,5 tone, autocamioane şi derivate cu două, trei şi patru axe, autovehicule tip TIR, autobuze, tractoare, autocamioane cu remorcă şi vehicule cu tracţiune animală.

Recensământul vizează traficul rutier de pe teritoriul României, pe toate tipurile de drumuri şi indiferent de ţara în care sunt înmatriculate autovehiculele.

"Înregistrările de trafic se desfăşoară după un calendar prestabilit, timp de zece zile, în diferite perioade ale anului, respectiv două zile în luna aprilie, două zile în luna mai, trei zile în luna august, o zi în luna octombrie şi două zile în luna noiembrie. Efectuarea înregistrării circulaţiei rutiere pe reţeaua de drumuri publice se va realiza printr-o metodă combinată, manual-automat. Această metodă prevede înregistrări automate, cu caracter permanent, folosind contori de trafic rutier şi înregistrări manuale, pe formulare", se arată într-un comunicat al CNADNR.

Pe întreaga reţea de drumuri publice vor fi înregistrate vehiculele în 3.350 posturi de recenzare, din care 960 de posturi pentru drumurile naţionale şi 2.390 de posturi pentru cele judeţene şi comunale. Recenzarea se va face de CNADNR prin structurile sale din teritoriu precum şi de consiliile judeţene pentru drumurile judeţene şi comunale.

Recenzarea traficului rutier se face o dată la cinci ani şi are drept scop determinarea repartiţiei şi evoluţiei în timp a traficului de vehicule de marfă şi persoane şi stabilirea gradului de solicitare a reţelei de drumuri.


CITEŞTE ŞI: TAXA AUTO va fi din nou „revăzută şi adăugită”

Citit 2062 ori Ultima modificare Vineri, 17 Aprilie 2015 12:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.