Marşul Jandarmeriei Galaţi: 200 de oameni s-au mobilizat pentru pompierii în nevoie
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Marşul Jandarmeriei Galaţi: 200 de oameni s-au mobilizat pentru pompierii în nevoie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curtea Jandarmeriei Galaţi s-a dovedit vineri, 17 aprilie, neîncăpătoare pentru oamenii care s-au strâns ca să participe la marşul organizat în scopul ajutorării a doi subofiţeri cu grave probleme sociale. Circa 200 de oameni, majoritatea din structurile Ministerului de Interne au venit din timpul liber pentru a forma grupul care a plecat din garnizoană spre Pădurea Gârboavele, pe un traseu de circa 14 kilometri. Cum vremea a ţinut cu ei, participanţii s-au echipat cu încălţăminte comodă şi cele necesare unui drum atât de lung şi au pornit, nu înainte de a lăsa în urna special amenajată câte o contribuţie bănească ce va ajunge, în proporţii egale, la paramedicul SMURD Doru Melinte, diagnosticat cu o formă gravă de leucemie, şi la plt. adj. Dănuţ Nedelcu, a cărui fetiţă, în vârstă de doi ani, are nevoie urgentă de un transplant de măduvă.

„Sperăm să continuăm această iniţiativă şi pentru alte cazuri deoarece sunt colegii noştri şi au nevoie de ajutorul nostru. Alături de noi astăzi sunt colegii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, de la Poliţia Locală Galaţi, de la diferite ONG-uri şi chiar de la un hypermarket. Traseul va fi unul mediu spre dificil, pe malul lacului Brateş, cu sosire la Tabăra Direcţie pentru Tineret şi Sport”, a precizat plt. maj. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Printre pompierii aflaţi ieri în grupul care a plecat în marş s-a aflat şi fratele paramedicului Doru Melinte, în vârstă de 33 de ani, care din luna decembrie se află internat la Spitalul Fundeni, unde urmează tratamentul pentru leucemie.

„Medicii au spus că este o formă rară, foarte severă şi nu l-au mai lăsat să vină acasă, sa facă naveta pentru tratament. De atunci e acolo, sperăm să evolueze spre bine şi ne gândim ca atunci când termină tratamentul în ţară să mergem în Italia, unde ar fi posibilitatea unui transplant de celule stem. Fratele meu a aflat despre acest eveniment şi îl bucură, îi ridică moralul”, ne-a spus, la plecare, plt. maj. Cristian Melinte.


 

Citit 1882 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Aprilie 2015 02:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.