UPDATE/ Traian Băsescu, la Galaţi: „Dacă eu aş fi fost preşedintele ales pe 16 noiembrie, Ponta nu făcea nici revelionul ca prim-ministru!” (FOTO&VIDEO)
Foto: Foto Anca Melinte

UPDATE/ Traian Băsescu, la Galaţi: „Dacă eu aş fi fost preşedintele ales pe 16 noiembrie, Ponta nu făcea nici revelionul ca prim-ministru!” (FOTO&VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fostul şef de stat nu a trecut şi pe la Piscu, să-şi viziteze finuţa, dar s-a fotografiat cu plăcere cu fanii şi mai ales cu copiii acestora


„Păi ori strigaţi, ori nu strigaţi!”, le-a spus, râzând, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, membrilor PMP care îi scandau numele, în timp ce el flutura, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, eşarfa cu sigla PMP. Fostul şef al statului a fost invitat la Conferinţa Regională Sud-Est a PMP, eveniment la care au fost prezenţi sute de delegaţi Galaţi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău şi Vrancea, dar şi preşedintele PMP Eugen Tomac, secretarul general Dorel Onaca, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, şi europarlamentarul Siegfried Mureşan. Băsescu s-a grăbit să coboare de pe scenă pentru a asista din sală la lucrările conferinţei, iar la final a venit din nou în faţa membrilor PMP pentru un discurs.

Nu mai vrea în politică

Deşi a diagnosticat PMP ca „născut prematur”, Traian Băsescu a lăudat rezultatele electorale din 2014. Precizând că nu se va înscrie în rândurile acestei formaţiuni, a subliniat că îi va rămâne partener atâta timp cât o să aibă nevoie de experienţa lui. Fostul şef de stat a afirmat că nu se va mai înscrie niciodată într-un alt partid pentru că „actorii tranziţiei, la un moment dat, trebuie să facă pasul înapoi”.

Atacuri la Ponta

Cea mai aplaudată dintre declaraţiile făcute de fostul şef al statului l-a vizat pe premierul Victor Ponta: „Dacă aţi observat în ultima vreme constatăm că nu există opoziţie, o fac eu pe opoziţia – omul orchestră! Şi voi face opoziţie tot mai puternică pentru că USL este o realitate, el există, înţelegerile funcţionează şi, dacă observaţi, se feresc tare mult să se deranjeze unii pe alţii. Eu vă spun în modul cel mai cinstit: dacă eu aş fi fost preşedintele ales pe 16 noiembrie, Ponta nu făcea nici revelionul ca prim-ministru! Dar asta-i viaţa! Până la urmă preşedintele ales l-a consolidat atât de bine, încât eu cred că o să-i pară rău cât de curând, că a acceptat să funcţioneze USL-ul!”, a declarat Traian Băsescu.

Unirea cu Moldova

Băsescu a precizat că, în ceea ce îl priveşte, unul dintre obiectivele sale este legat de politica faţă de Republica Moldova. „Dacă Republica Moldova nu va mai fi membră a UE, atunci pentru noi şi Republica Moldova nu există decât o singură soluţie: unirea Republicii Moldova cu România. Este singura formulă prin care românii din stânga Prutului pot trăi alături de noi în  UE. Sigur, veţi vedea tot felul de părerologi care vor spune: vai, e stat independent. Oameni buni, noi suntem despărţiţi pentru că aşa au stabilit doi criminali, Stalin şi Hitler!”, a spus Băsescu.

Critici pentru Primărie

Administraţia locală a Galaţiului a fost criticată nu doar de către organizatorul întrunirii, preşedintele PMP Galaţi, Cătălin Cristache, ci şi de Cristian Diaconescu: „Înţeleg că administraţia dvs nu are un cazan şi de aceea dvs nu veţi avea apă caldă să vă spălaţi copiii până în septembrie!”.


Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, s-a aflat astăzi la Galaţi, unde a participat la Conferinţa Regională Sud-Est a PMP, eveniment la care au fost prezenţi delegaţi din judeţul nostru, dar şi din Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău şi Vrancea. Fostul şef de stat nu a trecut să-şi viziteze şi finuţa de la Piscu, dar s-a fotografiat cu plăcere cu fanii, printre care se aflau şi mame cu copii în braţe.

Deşi a diagnosticat PMP ca „născut prematur”, Traian Băsescu a lăudat rezultatele electorale din 2014 şi, precizând că nu se va înscrie în rândurile acestei formaţiuni, a subliniat că îi va rămâne partener atâta timp cât acest partid o să aibă nevoie de experienţa lui. Cea mai aplaudată dintre declaraţiile făcute de fostul şef al statului l-a vizat pe premierul Victor Ponta: „Dacă aţi observat în ultima vreme constatăm că nu există opoziţie, o fac eu pe opoziţia – omul orchestră! Şi voi face opoziţie tot mai puternică pentru că USL este o realitate, el există, înţelegerile funcţionează şi, dacă observaţi, se feresc tare mult să se deranjeze uni pe alţii. Eu vă spun în modul cel mai cinstit: dacă eu aş fi fost preşedintele ales pe 16 noiembrie, Ponta nu făcea nici revelionul ca prim-ministru! Asta-i viaţa! Până la urmă preşedintele ales l-a consolidat atât de bine încât eu cred că o să-i pară rău cât de curând că a acceptat să funcţioneze USL-ul!”, a declarat Traian Băsescu.

Vom reveni cu amănunte.


CITEŞTE ŞI: PRIMĂRIILE din judeţul Galaţi au demarat ACHIZIŢIILE de primăvară

Media

Foto Anca Melinte
Citit 3618 ori Ultima modificare Duminică, 19 Aprilie 2015 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.