Deşi este OBLIGATORIU de la 1 mai, peste 17.000 de gălăţeni NU AU CARD DE SĂNĂTATE

Deşi este OBLIGATORIU de la 1 mai, peste 17.000 de gălăţeni NU AU CARD DE SĂNĂTATE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

17.188 de carduri de sănătate tipărite pentru judeţul Galaţi se află încă la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS). Documentele au fost returnate către CJAS de la Poştă, după ce titularii nu au fost găsiţi la domiciliu.

Dacă vă număraţi printre cei care nu au primit cardul acasă, trebuie să sunaţi la CJAS (telefoane: 0236.410.111, 0236.319.400, 0236.319.444) şi să întrebaţi dacă documentul se află la sediul Casei de Sănătate sau a fost deja trimis la medicul de familie pe listă căruia sunteţi înscris. Totodată, veţi primi şi detalii legate de actele necesare pentru ridicarea cardului, precum şi informaţii despre programul de eliberare a cardurilor.

Documentul devine obligatoriu de la 1 mai. După această dată, nu veţi mai putea beneficia de niciun serviciu medical (cu excepţia urgenţelor), dacă nu veţi prezenta cardul de sănătate. Totuşi, dacă aţi refuzat cardul sau dacă acesta nu a fost tipărit încă, de la CJAS vă va fi eliberată o adeverinţă de asigurat, document valabil pentru o perioadă de trei luni şi care poate înlocui cardul.

Ce date conţine

Pe card sunt inscripţionate următoarele informaţii: numele, prenumele, data naşterii, codul numeric personal şi codul de asigurat, cardul putând fi activat la medicul de familie. La rândul său, medicul va înregistra pe cipul cardului următoarele informaţii: codul numeric personal al asiguratului, diagnostice medicale cu risc vital şi boli cronice, grupa sanguină şi Rh-ul, acceptul exprimat pentru prelevarea de organe, ţesuturi şi celule după deces şi datele de contact ale medicului de familie. Informaţiile de pe "buletinul de sănătate" pot fi accesate de: CNAS, în calitate de administrator al sistemului informatic, medicul de familie la care este înscris asiguratul, medicul specialist, furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale.


IMPORTANT! Cum veţi putea folosi cardul de sănătate de la 1 mai

Citit 1053 ori Ultima modificare Luni, 27 Aprilie 2015 20:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.