GREVA MAXI-TAXI CONTINUĂ/ Primarul Marius Stan îi SFĂTUIEŞTE pe şoferi să REVINĂ PE TRASEU (FOTO)
Foto: Foto Bogdan Codrescu

GREVA MAXI-TAXI CONTINUĂ/ Primarul Marius Stan îi SFĂTUIEŞTE pe şoferi să REVINĂ PE TRASEU (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Specialiştii Primăriei caută soluţii pentru prelungirea, pe termen scurt, a licenţelor


Dacă până mai ieri negociau cu autorităţile prelungirea cu încă doi ani a licenţelor pe traseele oraşului, acum transportatorii s-ar mulţumi cu doar încă trei luni de activitate. Cel puţin asta a reieşit din discuţiile pe care cei opt operatori privaţi le-au purtat ieri cu primarul oraşului, Marius Stan. Deşi edilul le-a recomandat să renunţe la proteste, microbuzele nu vor reveni nici astăzi pe străzile Galaţiului, unde transportul este efectuat exclusiv de Transurb.

Agitaţie în faţa sediului Primăriei

Agenţii de pază ai Primăriei Galaţi au avut ieri nevoie de sprijinul jandarmilor. Motivul? Peste o sută de şoferi de maxi-taxi, adunaţi încă de dimineaţă pe trotuarul lateral din spatele Primăriei, au năvălit în curtea administraţiei locale. Oamenii erau iritaţi de aşteptarea îndelungată şi de faptul că patronii lor încă nu fuseseră primiţi de primar, care se afla într-o şedinţă. Agenţii de pază au încercat să-i scoată din incintă, dar asta mai mult i-a iritat. „Sunteţi plătiţi din banii noştri!”, „E o instituţie publică!”, „Să vină primarul să discute cu noi!”, au ripostat pe ton ridicat şoferii. Spiritele s-au încins. Conflictul a durat câteva minute, până când au apărut trei jandarmi. Aceştia i-au invitat în sediul administraţiei locale pe cei opt operatori privaţi. „Vrem să muncim!”, au scandat şoferii, în timp ce patronii lor intrau în sediul Primăriei.

Marius Stan caută soluţii legale

Aşa cum îşi doreau, transportatorii s-au întâlnit cu primarul. Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, edilul i-a asigurat pe transportatori că se va face tot ce este legal şi omeneşte posibil pentru a le rezolva doleanţele.

”Încercăm să identificăm cea mai bună soluţie şi pentru noi, ca municipalitate, şi pentru transportatorii privaţi, şi, mai ales, pentru călători, în aşa fel încât să asigurăm un transport local fluent pe toate traseele şi pentru toate cartierele Galaţiului. Suntem conştienţi că avem obligaţia să le asigurăm gălăţenilor un transport de calitate, util şi cu o frecvenţă bună. Suntem conştienţi şi de faptul că în transportul privat sunt angajaţi câteva sute de oameni, care au nevoie de un termen rezonabil pentru a-şi rezolva problemele legate de activitatea viitoare. Tocmai de aceea, căutăm cu juriştii noştri şi cu specialiştii în drept o soluţie legală pentru a putea prelungi, pe termen scurt, licenţele transportatorilor privaţi”, a declarat primarul Marius Stan.

Şoferii nu vor să revină pe trasee

Potrivit Primăriei, reprezentanţii transportatorilor privaţi de persoane i-au spus primarului că sunt de acord cu prelungirea licenţelor de transport chiar şi pe o perioadă de numai trei luni, timp în care să îşi poată rezolva problemele de personal şi pe cele ce ţin de administrarea activităţilor pe care le desfăşoară, însă nu au putut da asigurări că şoferii pe care îi au angajaţi se vor întoarce pe trasee.

"Le recomand şoferilor de pe microbuzele implicate în transportul local să renunţe la proteste. Nu rezolvă nimic dacă stau în stradă şi nu îşi duc la îndeplinire obligaţiile pe care le au faţă de municipalitate, dar mai ales faţă de gălăţeni. Problemele se rezolvă prin discuţii, nu prin proteste", a mai spus primarul Marius Stan.

Doleanţele operatorilor de transport privat de persoane au fost prezentate marţi după-amiază (28 aprilie), de primarul Marius Stan, la şedinţa pe comisii a consilierilor locali, iar o decizie ar putea fi luată joi, la şedinţa Consiliului Local.


CITEŞTE ŞI: GREVĂ MAXI-TAXI LA GALAŢI pe termen nelimitat. Ce speră operatorii privaţi să obţină

Citit 12521 ori Ultima modificare Marți, 28 Aprilie 2015 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.