Gălăţeni OBLIGAŢI SĂ MUNCEASCĂ în minivacanţa de 1 Mai

Gălăţeni OBLIGAŢI SĂ MUNCEASCĂ în minivacanţa de 1 Mai
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

150 de jandarmi gălăţeni vor asigura ordinea publică în următoarele trei zile, pe raza judeţului, alături de poliţişti, pompieri şi alţi angajaţi ai structurilor de urgenţă. Oamenii legii vor fi prezenţi pe stradă sau în locurile în care sunt preconizate aglomeraţie - zonele de picnic ori unde s-au anunţat evenimente artistice. Jandarmii vor fi prezenţi cu precădere în municipiile Galaţi şi Tecuci, dar şi la Tg. Bujor şi Bereşti, precum şi în Pădurea Gârboavele, locul preferat de gălăţeni pentru grătare şi picnic.

Pentru a nu pleca de la distracţie fără bunuri de valoare sau fără bani, forţele de ordine au câteva recomandări pentru cetăţeni. "Îi sfătuim să nu poarte la vedere bunuri de valoare, care le pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase, să nu îşi lase bagajele nesupravegheate şi să le acorde o atenţie deosebită copiilor de care sunt însoţiţi, deoarece aceştia se pot rătăci", explică plt. maj Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Gălăţenii care vor avea şansa să prindă loc la grătarele puţinelor locuri amenajate în acest sens sunt sfătuiţi să respecte programul şi să nu lase mizerie în urma lor, în caz contrar putând fi amendaţi cu sume cuprinse între 100 şi 5.000 de lei.

În aceste zile, peste 36.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sunt la datorie, a anunţat, ieri, Gabriel Oprea, ministrul MAI, într-o videoconferinţă cu prefecţii şi şefii structurilor din subordine. Potrivit acestuia, mai bine de 9.700 de poliţişti vor lucra suplimentar în această perioadă, iar aproximativ 5.400 de jandarmi vor acţiona zilnic. Nici pompierii nu vor sta acasă, cu atât mai mult cu cât, în aceste zile, românii vor merge în număr foarte mare la picnic. Acesta este şi motivul pentru care peste 4.100 de pompieri vor fi, zilnic, la datorie. Pe baricade vor fi şi poliţiştii de la Rutieră şi Frontieră, ambulanţele, dar şi echipajele SMURD. Potrivit lui Oprea, 285 de echipaje SMURD şi 745 de ambulanţe sunt pregătite să intervină, în caz de nevoie.


Cum ne distrăm de 1 Mai la Galaţi

 

 

Citit 1174 ori Ultima modificare Joi, 30 Aprilie 2015 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.