RABLELE ABANDONATE pe străzile oraşului au ajuns MONUMENTE DE RUGINĂ

RABLELE ABANDONATE pe străzile oraşului au ajuns MONUMENTE DE RUGINĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anul trecut, Primăria municipiului Galaţi a desfăşurat o campanie de strângere a maşinilor abandonate de proprietari în parcări, pe spaţiile verzi sau pe marginea drumurilor, atât pentru eliberarea locurilor de parcare pe care acestea le ocupau de mult timp, cât şi pentru înfrumuseţarea oraşului. Într-un comunicat emis de Biroul de Presă al Primăriei, se arată că "în anul 2014, au fost identificate 150 de autovehicule abandonate pe domeniul public. Lista cu maşinile abandonate a fost transmisă Poliţiei Locale, care are atribuţii legale privind notificarea proprietarilor. În urma notificărilor, aproximativ 120 de autovehicule au fost ridicate de pe domeniul public, iar restul au fost luate de Primărie şi duse în depozitul de pe strada Tunelului".

Cu toate acestea, pe străzile din Galaţi încă mai sunt zeci de astfel de vehicule abandonate, care nu fac altceva decât să adune rugină, praf şi să reprezinte unul din multele puncte negative ale oraşului. Proprietarii maşinilor deja confiscate de municipalitate au dreptul să le revendice, iar pentru aceasta au la dispoziţie 30 de zile, timp în care se pot prezenta cu actul de proprietate şi dovada că toate taxele şi impozitele pentru respectivul vehicul sunt plătite la zi, după ce au completat o cerere în acest sens către Primărie. În plus, proprietarii unui astfel de autovehicul vor fi nevoiţi să plătească o taxă de 10 lei către Primărie, pentru depozitare. În caz contrar, autovehiculele vor fi valorificate de municipalitate, iar banii obţinuţi vor intra la bugetul local.

Am încercat să găsim câteva astfel de maşini abandonate, plecând de la premiza că nu sunt chiar peste tot. Cu toate astea, aproape că nu există parcare în oraş care să nu aibă astfel de rable ruginite, cu geamurile crăpate, cu portierele semideschise, cu folie de nylon în loc de lunetă, cu roţile lăsate sau fără faruri şi motor. Dacă unele încă mai arată de parcă ar putea fi salvate, majoritatea ar putea fi uşor vândute la fier vechi, pentru că maşini din ele nu se mai pot face, cel puţin nu cu sume decente. Într-o lume ideală, cei care nu îşi permit să mai întreţină o maşină ar vinde-o, însă preţul unei astfel de maşini este, de multe ori, ameţitor.  Unii gălăţeni au fost mai inventivi. Au luat astfel de caroserii, au scos totul din ele, le-au pus pe căruţă şi au transformat vehiculul cu tracţiune animală în ceva după care toţi întorc capul pe stradă. Unde mai pui că au şi muzică?

"Acţiunile de identificare şi ridicare a autovehiculelor abandonate pe domeniul public vor continua şi în 2015", ne-a transmis Emanuela Turcu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Galaţi. Autorităţile pot începe cu Micro 20, unde sunt cel puţin zece astfel de vehicule abandonate.

Citit 2533 ori Ultima modificare Duminică, 03 Mai 2015 14:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.