Statul trebuie să plătească peste 2 miliarde de euro în urma proceselor pentru sporuri

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Statul trebuie să plătească 2,1 miliarde de euro în urma proceselor pentru sporuri câştigate de magistraţi, funcţionari, poliţişti, personalul auxiliar, angajaţi ai Curţii de Conturi şi Gărzii Financiare,potrivit unei situaţii prezentate la o întâlnire dintre Emil Boc şi responsabilii din Justiţie.

Astfel, suma de 2,1 miliarde de euro este datorată în urma proceselor deschise pentru 25 de feluri de sporuri cerute în instanţă de 6 categorii de angajaţi, respectiv   magistraţi, funcţionari, poliţişti, personalul auxiliar, angajaţi ai Curţii de Conturi şi ai Gărzii Financiare, au declarat pentru NewsIn participanţi la întâlnire.

Sursele citate au mai declarat că Emil Boc a invocat criza financiară şi a cerut înţelegere de la cei prezenţi la întâlnire, invitaţi la discuţii privind reeşalonarea sumelor restante. Premierul ar fi spus că nu se poate ca aceste sume să fie plătite urgent pentru toate categoriile.

Participanţii la discuţii s-au plâns, însă, că nu mai sunt bani pentru citaţii, expertize, plata de interpreţi şi de alte probleme financiare.

În cadrul întâlnirii, s-a propus ca ministrul Predoiu să vină cu o soluţie care să fie adoptată în Guvern, au declarat pentru NewsIn participanţi la întâlnire.

Aceştia au mai spus că, la Palatul Victoria, s-au întâlnit cu Emil Boc reprezentanţi ai CSM, procurorul general Laura Kovesi, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Nicolae Popa, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi Dan Nica, în calitatea sa de vicepremier.

Citit 593 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.