EVACUARE CU SCANDAL pe Strada Domnească din Galaţi

EVACUARE CU SCANDAL pe Strada Domnească din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Luni, 18 mai, lângă Prefectura Galaţi, executorul judecătoresc Ştefan Postelnicu, însoţit de jandarmi, a evacuat o clădire, punând în executare o decizie a instanţei de judecată, care însă nu este definitivă. Clădirea evacuată este pe strada Domnească nr. 58, iar ocupanţii acesteia susţin că au fost evacuaţi ilegal. „Cei din primărie nu au putut prezenta în instanţă un contract de închiriere cu noi. Am atacat deja această decizie, dar ei au venit să ne dea afară”, ne-a spus Ştefan Frunză, preşedintele Uniunii Judeţene şi al Federaţiei Unitrans, care susţine că a încheiat, încă din 1990, un contract de închiriere cu fostul IJGCL.

Cum această societate nu mai există, Primăria Galaţi şi-a cerut drepturile în instanţă. În urma unei decizii judecătoreşti, Primăria a început evacuarea rău platnicilor. “Au contract de închiriere pe un leu metrul pătrat. Ei au subînchiriat şi au obţinut venituri de până la 54 de ori mai mari decât ar fi trebuit să ne plătească”, ne-a explicat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.  

Evacuarea a avut însă şi un moment foarte tensionat. Şi asta din cauză că jandarmii nu i-au permis lui Nicuşor Teodorescu, avocatul sindicaliştilor evacuaţi, să intre la discuţii. Acesta a fost luat şi dus, cu maşina jandarmeriei, la Poliţie, de unde a revenit după jumătate de oră. Asta nu înainte ca Teodorescu să sune la 112 şi la faţa locului să ajungă şi un echipaj de la Secţia 1.

Întregul conflict va fi clarificat abia după ce se va judeca şi recursul depus de sindicalişti împotriva deciziei de evacuare. Până atunci însă, executorul judecătoresc a pus în aplicare sentinţa instanţei de fond şi a evacuat clădirea.

Citit 5478 ori Ultima modificare Joi, 21 Mai 2015 12:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.