Primul FESTIVAL interjudeţean de PIAN pentru copii, la Galaţi. Până când se mai fac ÎNSCRIERI
Foto: Foto Victor Cilincă

Primul FESTIVAL interjudeţean de PIAN pentru copii, la Galaţi. Până când se mai fac ÎNSCRIERI
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Prima ediţie a Festivalului interjudeţean de interpretare pianistică „Pianul fermecat”, care se va desfăşura pe 13 iunie, începând cu ora 9,00, în Sala rondă a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” (CCDJ), „îşi propune să fie o competiţie şi totodată o stimulare pentru elevii care iubesc pianul", spune organizatorul - CCDJ, în parteneriat cu Consiliul Judeţului şi Inspectoratul Şcolar. Coordonator al proiectului este prof. Angelica Capră.

Concursul este o provocare oferită elevilor care studiază pianul ca instrument secundar în şcoli populare de arte, centre culturale, palate ale copiilor, grădiniţe, case de cultură, în şcoli sau în particular.

1 iunie este data-limită de expediere a fişelor de participare la acest festival.

Pot participa copii cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani, pe categorii de vârstă. Micuţii vor interpreta din memorie câte două piese de facturi diferite, ca stil şi gen, pe o durată, în funcţie de categorie, de 3-15 minute. Ordinea prezentării va fi alfabetică, la fiecare categorie.

Odată cu fişa de înscriere, se vor mai trimite: o copie după certificatul de naştere şi chitanţa pentru taxa de participare, de 50 de lei, achitată în contul CCDJ. Transportul şi masa vor fi suportate de concurenţi.

Un juriu format „din personalităţi ale vieţii muzicale româneşti şi reprezentanţi ai instituţiilor organizatoare” vor decerna o cupă (Marele premiu), premii şi premii speciale (pentru interpretare, tehnică, prezenţă scenică şi pentru cea mai bună interpretare a unei piese de gen).

Mai multe informaţii puteţi afla la secretariatul concursului, pe www.ccdj.ro, la telefon 0236.148-400 sau fax 0236.415.590, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 2045 ori Ultima modificare Vineri, 22 Mai 2015 13:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.