Muzică, dans şi concursuri cu premii - cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului

Muzică, dans şi concursuri cu premii - cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi a organizat vineri, 29 mai, în curtea instituţiei, un program artistic pentru 200 de copii instituţionalizaţi. Fie ca locuiesc în centrele de plasament, la asistenţi maternali sau în casele de tip familiar, prichindeii au avut parte de muzică, dans şi de multe concursuri. Cum era şi normal, la finalul competiţiilor, copii au primit medalii, dar şi cadouri.

„Petrecerile cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului au devenit o tradiţie pentru instituţia noastră. Copiii care au nevoie de un sistem de protecţie, aflaţi în grija noastră, participă la aceste evenimente. Astăzi avem invitaţi 200 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani, printre care se numără şi copii cu dizabilităţi. Ceilalţi copii din sistem vor face alt gen de manifestări cu ocazia zilei de 1 Iunie, în centrele de plasament în care sunt instituţionalizaţi. Pentru cei mici am pregătiţi concursuri artistice, de interpretare şi sportive”, ne-a explicat Ciprian Groza, directorul adjunct al DGASPC Galaţi.

Activităţile au debutat la ora 11,00, moment în care toţi copiii prezenţi au fost invitaţi la dans. După câteva minute de dănţuială, micuţii au fost angrenaţi în diferite concursuri.

Atracţii pentru toată lumea

Cei mai mici au preferat să deseneze pe asfalt şi să participe la sesiuni de desenat pe faţă. Cu o cretă în mână am găsit-o şi pe Paula, o micuţă de doar şase anişori, care locuieşte în casa de tip familiar „Cireşarii”.

„Mi-am făcut un fluturaş pe faţă şi sunt costumată ca un clovn. Îmi place aici şi o să mai vin şi altă dată. De Ziua copilului îmi doresc să primesc o păpuşică”, ne-a mărturisit Paula, care a recunoscut că nu a fost cuminte decât „aşa şi aşa”. Paula le-a atras repede privirile colegelor din casa de tip familiar, care i s-au alăturat la desenat pe asfalt, supravegheate îndeaproape de colege mai mari din casa „Cireşarii”.

"Am venit pentru activitatea în sine şi pentru socializare. Am fost şi în alţi ani şi mi-a plăcut. Mi-aş dori ca astfel de activităţi să fie organizate mai des, pentru că sunt frumoase şi este o ocazie de a ne întâlni cu alţi copii", ne-a spus Alina, care ne-a mărturist că nu îşi doreşte să primească în dar ceva anume. Alina, deşi dornică de socializare alături de cei de vârsta ei, nu şi-a scăpat din ochi colegele de apartament, dându-le astfel o mână de ajutor asistentelor sociale care le însoţeau.

Întregul eveniment a ţinut mai bine de două ore, motiv de bucurie pentru cei prezenţi. La finalul concursurilor, câştigătorii au primit medalii. Toţi cei 200 de copii au primit însă şi daruri, cumpărate de cei de la DGASPC cu ajutorul sponsorilor, care le-au fost alături, ca în fiecare an, pentru a le face o bucurie copiilor instituţionalizaţi. Astfel, micuţii au plecat din curtea instituţiei cu dulciuri, sucuri, dar şi cu jocuri lego şi alte jucării specifice vârstei.

Foto Teodora Miron

 

Citit 1529 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Mai 2015 01:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.