A încetat din viaţă judecătorul Ioan Apostu

A încetat din viaţă judecătorul Ioan Apostu
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Curtea de Apel Galaţi este mai săracă după dispariţia celui care a fost judecătorul Ioan Apostu.

Magistratul, născut pe 13 iulie 1954, şi-a început cariera de judecător la 17 mai 1982, la Judecătoria Galaţi, iar la 1 ianuarie 1993 a fost promovat la Tribunalul Galaţi. Ascensiunea sa profesională a continuat  odată cu promovarea la Curtea de Apel Galaţi, la data de 1 iulie 1993. Judecătorul Ioan Apostu a ocupat pe rând funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al Curţii, precum şi pe cea de preşedinte al secţiei de contencios administrativ şi fiscal.

Activitatea de magistrat a fost completată de cea de judecător inspector, dar şi de cea de formator al Institutului Naţional al Magistraturii şi al Şcolii Naţionale de Grefieri.

A dorit ca experienţa căpătată în ani de muncă în domeniul justiţiei să nu se piardă, motiv pentru care a decis să îi înveţe şi pe viitorii jurişti tainele dreptului civil şi procesual civil, devenind astfel unul dintre cei mai apreciaţi profesori ai Facultăţii de Drept din Galaţi.

O boală nemiloasă însă i-a întrerupt toate activităţile profesionale, Ioan Apostu depunându-şi cererea de pensionare anul acesta, în luna martie.

Citit 15071 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iunie 2015 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.