UPDATE: PERCHEZIŢII DNA Galaţi la Brăila - Trei medici brăileni, reţinuţi. Mită pentru pensii de boală

UPDATE: PERCHEZIŢII DNA Galaţi la Brăila - Trei medici brăileni, reţinuţi. Mită pentru pensii de boală
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

UPDATE, 17 iunie: Trei medici de la Serviciul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila au fost reţinuţi de Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi. Cei trei, Ana Boală, şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, Rodica Ţone şi Cristinel Andreicuţ, toţi medici specializaţi în medicina muncii, sunt acuzaţi de luare de mită în formă continuată.

Procurorii DNA Galaţi susţin că, în perioada aprilie - iunie 2015, şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, având ajutorul altor cadre medicale din subordine, dar şi al altor persoane, a acordat grade de handicap în schimbul unor sume de bani (între 50 şi 500 lei de pacient), persoanelor care nu se încadrează în diagnosticele necesare, astfel încât acestea să poată să obţină pensii de handicap.

Ana Boală este acuzată că, în perioada 27 aprilie - 16 iunie 2015, a primit, de la 73 de pacienţi, diferite sume de bani (direct sau introduse printre înscrisurile aflate în dosarele medicale), produse alimentare şi nealimentare. Colega Anei Boală, medicul Rodica Ţone, a primit mită, bani şi produse alimentare şi nealimentare, de la 72 de pacienţi.

Procurorii DNA au prins-o, pe 16 iunie, în flagrant pe medicul Cristinel Andreicuţ, care a primit suma totală de 1.250 de lei, de la opt pacienţi examinaţi (între 50 şi 200 de lei de pacient) în vederea obţinerii pensiei de handicap.

Tot în flagrant a fost prinsă şi Ana Boală, care primise de la un pacient suma de 500 de lei.

Procurorii DNA au făcut în acest caz zece percheziţii şi au audiat, pe lângă medici şi asistente, şi aproximativ 30 de pacienţi. În urma audierilor, trei medici au fost reţinuţi, aceştia urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă, iar alte 24 de persoane sunt cercetate în stare de libertate.

(Teodora Miron)


(16 iunie) Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Galați efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2013- 2015.

"În cursul zilei de 16 iunie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 10 locații situate în municipiul Brăila, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare" se precizeaza in comunicatul DNA. 

Conform cotidianului "Obiectiv Vocea Brăilei", în vizorul procurorilor DNA este dr. Ana Boală, medic în cadrul Serviciului de Expertizare Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, din cadrul Casei de Pensii Brăila. Aceasta ar fi cerut şi primit bani pentru eliberarea unor certificate medicale de expertizare a capacităţii de muncă necesare la dosarul de pensie de boală.

Citit 5279 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iunie 2015 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.