RAZII PRIN GALAŢI: Amenzi pentru şoferi şi comercianţii de maşini

RAZII PRIN GALAŢI: Amenzi pentru şoferi şi comercianţii de maşini
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Autoturismele expuse spre vânzare pe domeniul public pot atrage amenzi. Şi asta pentru că poliţiştii locali verifică dacă proprietarii acestor maşini au sau nu autorizaţie în acest sens. În aceste cazuri, în conformitate cu prevederile HCL 307/2006, sancţiunile sunt cuprinse între 100 şi 1.000 de lei.

De la începutul anului 2015, poliţiştii locali au aplicat, pentru asemenea fapte, 170 de sancţiuni. Cele mai multe amenzi au fost date pe raza Secţiei 4 Poliţie Locală, explicabil, având în vedere că acolo este localizat Talciocul. "În această zonă, am aplicat peste 80 de sancţiuni. Dacă tot vorbim despre Talcioc, acesta este o prioritate pentru Poliţia Locală. La fiecare sfârşit de săptămână avem patrule, agenţii noştrii, atât cei de la rutieră, cât şi cei de la ordine publică au grijă să fluidizeze traficul şi să-i îndepărteze pe comercianţii ambulanţi. Aceştia trebuie să îşi vândă marfa în interiorul Talciocului, nu în exterior, pe domeniul public", ne-a declarat Mihai Manoliu, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Poliţiştii locali îi sancţionează şi pe conducătorii auto care parchează pe spaţiul verde. Astfel, în perioada martie - iunie, în jur de 50 de şoferi au primit amenzi pentru astfel de fapte. "Poliţiştii locali din cadrul serviciului de Siguranţă Rutieră sunt în permanenţă în trafic, urmărind modul în care conducătorii auto respectă regulile de circulaţie şi indicatoarele rutiere. De asemenea, Poliţia Locală îi are în vedere pe conducătorii auto care parcheză pe locurile destinate persoanelor cu nevoi speciale", ne-a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi. Într-o perioada destul de scurtă, oamenii legii au aplicat deja peste zece asemenea sancţiuni, acesta fiind cuprinse între 100 şi 1.000 de lei, conform HCL 307/2006.

Citit 2960 ori Ultima modificare Joi, 25 Iunie 2015 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.