Bacalaureat susţinut pe patul de spital. Dorinţa de învăţătură învinge orice obstacol

Bacalaureat susţinut pe patul de spital. Dorinţa de învăţătură învinge orice obstacol
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

O elevă din Galaţi a susţinut prima probă scrisă a examenului de bacalaureat în Spitalul Judeţean. Este vorba despre Alexandra Blehoianu, elevă a Colegiului Naţional „C. Negri”, care, din cauza unor probleme de sănătate a beneficiat de condiţii speciale. Cu câteva minute înainte de începerea probei, Alexandra, plină de emoţii, ne-a mărturisit faptul că regretă că nu se află alături de colegii ei, dar că este optimistă că totul va fi bine. Fata a susţinut şi una dintre probele de competenţă tot în spital. „Eforturile depuse au meritat pentru că Alexandra a demonstrat pe parcursul celor patru ani de liceu că îşi doreşte să înveţe şi să obţină rezultate performante. Este o fată cu foarte mult bun simţ şi cu foarte multă aplecare către şcoală”, ne-a declarat Andra Ionescu, directorul Colegiului „C. Negri”.

Emoţiile l-au cuprins şi pe tatăl fetei, care speră ca fiica lui să fie un exemplu pentru toţi elevii care sunt puşi într-o astfel de situaţie. „Vin de la biserică pentru că primul gând este să te rogi la Dumnezeu, ca să îţi ajute copilul. Oricâte ar şti copilul, este imposibil să nu ai emoţii şi să nu treci prin nişte stări. Stările astea te fac să te duci şi să te rogi şi să-l rogi pe Dumnezeu să îi dea putere, mai ales că este în starea care este. Am prins curaj datorită faptului că am avut parte de o colaborare foarte bună din toate părţile, cu doamna director, cadrele medicale, cu managerul spitalului. Fiica mea este plină de emoţii, dar este încrezătoare, pentru că toată lumea a sprijinit-o şi a susţinut-o”, ne-a mărturisit tatăl Alexandrei.

Emoţiile şi-au spus cuvântul, Alexandra având nevoie de perfuzii imediat după finalizarea probei. Medicul fetei ne-a spus însă că starea ei este bună.

Nu doar Alexandra a beneficiat de condiţii speciale pentru susţinerea probei de limba şi literatura română. „Am avut şase cazuri speciale. Unul a fost al elevei care este în spital, restul fiind elevi cu deficienţe.

În funcţie de afecţiune, dincolo de procedura standard care este parcursă în toate centrele de examen, supraveghere audio-video, profesori asistenţi, pază, condiţiile speciale sunt  diferite. Se poate prelungi timpul alocat rezolvării subiectelor, redactarea lucrării este realizată de un profesor asistent sau sunt mărite caracterele folosite la tipărirea subiectelor, astfel încât el să poată susţine probele în condiţii cât se poate de normale”, ne-a explicat Mioara Enache, inspectorul general al ISJ Galaţi.

Din cauza afecţiunilor medicale, Alexandra va fi nevoită să îşi susţină şi celelalte probe de bacalaureat tot în spital.

Citit 3264 ori Ultima modificare Luni, 29 Iunie 2015 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.