Plouă cu accidente într-o intersecţie cu probleme din Galaţi. Ce e de făcut?
Foto: Foto: GSDG

Plouă cu accidente într-o intersecţie cu probleme din Galaţi. Ce e de făcut?
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Echipaje de poliţie sau limitatoare de viteză sunt văzute ca soluţii imediate pentru eliminarea pericolului

O nouă neacordare de prioritate soldată cu importante pagube materiale, dar din fericire, fără victime, a avut loc, luni după-amiază, la intersecţia străzilor Movilei şi Alexandru Cernat. Zona, devenită celebră din cauza numărului mare de accidente, majoritatea produse din cauză că şoferii încalcă o regulă elementară de circulaţie, punctează astfel o nouă bilă neagră. Ce s-a întâmplat de fapt. Şoferul aflat la volanul unui autoturism care circula pe strada Alexandru Cernat nu a încetinit, deşi înainte de intersecţie se află un indicator STOP de care ar fi trebuit să ţină cont, şi a pătruns în intersecţie cu destulă viteză cât să taie calea unei alte maşini, care urca spre Coşbuc. În urma impactului puternic, maşina lovită a fost grav avariată, la fel ca şi autoturismul al cărui şofer a provocat coliziunea. Din fericire, niciuna dintre persoanele aflate la bordul maşinilor nu a fost rănită, accidentul fiind catalogat ca o simplă tamponare.

 

STOP-ul invizibil 

Problema intersecţiei cu pricina, devenită zonă cu grad ridicat de risc, stârneşte de fiecare dată când acolo se petrece vreun accident, reacţii  din partea şoferilor cât şi a riveranilor care devin, fără voia lor, spectatori. De la amplasarea permanentă a unui echipaj de poliţie, la montarea de limitatoare de viteză pe Alexandru Cernat, astfel ca şoferii să încetinească forţat, până la criticarea uşurinţei cu care unii şoferi aleg să rişte fără a se asigura, în condiţiile în care strada Movilei e sens unic, gălăţenii au o serie variată de obiecţiuni vizavi de această situaţie.

„Ce ar putea să facă: eliminarea maşinilor care afectează vizibilitatea, montarea de limitatoare pentru viteză şi Poliţia Locală în zonă pentru următoarele două luni. Şi se linişteşte treaba. Degeaba reduci tu viteza că ai prioritate şi vine altul cu viteză şi te pocneşte. Acolo trebuie făcut ceva agresiv şi imediat”, este de părere Adrian, un şofer gălăţean. Un alt conducător auto este de părere că restricţionarea circulaţiei pe segmentul străzii Alexandru Cernat cuprins între Tecuci şi Movilei ar reduce riscul de accident.

„Se poate introduce obligaţia de a vira la dreapta în strada Movilei şi respectiv în strada Tecuci cu excepţia riveranilor! Cred că este un compromis care nu ar influenţa şoferii şi ar ajuta mult traficul în zonă precum şi prevenţia producerii accidentelor. Nu cred că este cazul să aşteptăm pierderile de vieţi omeneşti!”, sugerează Maximilian.

În momentul de faţă, strada Alexandru Cernat este semnalizată, la intersecţia cu Movilei, cu două indicatoare de oprire, câte unul pe fiecare sens. STOP-urile par însă insuficiente pentru a-i determina pe şoferi să conducă la limita evitării oricărui pericol. 

Citit 8790 ori Ultima modificare Joi, 02 Iulie 2015 11:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.