Doctoriţă de la Urgenţe acuzată că a furat pacienţii colegilor, fără a avea acordul persoanelor în cauză

Doctoriţă de la Urgenţe acuzată că a furat pacienţii colegilor, fără a avea acordul persoanelor în cauză
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Acuzaţii grave la adresa unui medic de familie gălăţean, care activează şi ca medic la Serviciul de Urgenţă al Spitalului Judeţean. Doctorul este acuzat de alţi colegi, dar şi de câţiva gălăţeni, că a preluat pacienţi fără a avea acordul acestora. Cadrul medical, care a semnat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate anul trecut, nu a putut face, până în prezent, dovada că a avut acordul tuturor celor 1.000 de pacienţi pe care îi are acum pe liste.

Fiul luat de pe lista mamei

Acuzaţiile au apărut după ce mai mulţi medici de familie au constatat că nu îşi pot consulta pacienţii şi nu le pot elibera reţete compensate deoarece în sistem apar înregistraţi la un alt cadru medical. În unul dintre cazuri problema a fost mai mult decât evidentă. Şi asta pentru că medicul Narcisa Bezman a descoperit că nu îl mai are printre pacienţi chiar pe fiul ei, în vârstă de 16 ani. „Luna  trecută când am preluat de la Casa de Asigurări de Sănătate fişierele cu mişcarea pacienţilor de pe liste primul lucru pe care l-am observat a fost că băiatul meu nu mai este în lista mea. Am sunat la Casa de Asigurări şi am aflat că era luat de pe lista mea de către doctorița C. C.. Am verificat şi alţi pacienţi şi am descoperit că, în total, a fost vorba despre nouă persoane, niciuna dintre ele însă nu m-a anunţat că pleacă la alt medic. Mai grav este că oamenii au fost purtaţi pe drumuri. Datele personale puteau fi luate din programul spitalului, din programul de la Urgenţe”, ne-a explicat medicul Narcisa Bezman, care a precizat că atât ea, cât şi pacienţii au făcut plângeri la Casa de Sănătate.

60 de plângeri la Casa de Sănătate

Şi acestea nu au fost singurele plângeri depuse la casa de Sănătate. „Avem până în prezent 60 de plângeri. Am solicitat medicului care a făcut trecerea pacienţilor respectivi să ne arate acordul lor. Medicul nu a putut să ne arate niciun fel de document şi ne-a spus că nu ştia că are nevoie de acordul scris. Am sancţionat medicul cu rezilierea contractului. Timp de cinci ani acest doctor nu mai poate face contract ca medic de familie cu CJAS. Nu ştim dacă a folosit baza de date a spitalului unde lucrează, nu avem dreptul să verificăm acolo”, ne-a declarat medicul Elena Vrabie, preşedintele CJAS, Galaţi.

Conducerea Casei de Sănătate ne-a precizat şi faptul că doctoriţa incriminată a primit bani doar pentru serviciile medicale acordate pacienţilor şi nu pentru numărul lor.

Acuzaţiile care i se aduc doctoriţei nu pot fi cercetate de conducerea Spitalului, care însă i-a reproşat în trecut alte abateri. Consilierul juridic al spitalului, Dumitru Titea, ne-a precizat faptul că aceasta are deja un proces pierdut cu spitalul, care a cercetat-o pentru abateri disciplinare.

Medicul a refuzat să facă declaraţii despre acuzaţiile care i se aduc. 

Citit 8124 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Iulie 2015 10:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.