PERCHEZIŢII la Galaţi/ Importatori de cereale, acuzaţi de CONTRABANDĂ cu tone de porumb

PERCHEZIŢII la Galaţi/ Importatori de cereale, acuzaţi de CONTRABANDĂ cu tone de porumb
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administratorii a două firme gălăţene au minţit în acte pentru a vinde sute de tone de porumb ca să îşi însuşească ilegal TVA-ul * Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru spălare de bani, contrabandă şi neglijenţă în serviciu

Câteva declaraţii vamale simple în care se specifica faptul că peste 200 de tone de porumb aduse din Republica Moldova aveau să ia drumul exportului după o scurtă şedere în România riscă acum să îi bage pe administratorii a două firme în spatele gratiilor. În numele celor două societăţi comerciale pe care le conduc, patronii, spun poliţiştii, ar fi importat 220 de tone de porumb de peste Prut, pe care le-au adus în ţară cu nouă camioane. La vamă s-a făcut "manevra" care avea să îi scutească de taxe. 

„Cele două societăţi comerciale au importat 220 de tone de cereale şi au făcut declaraţii vamale nereale cu privire la destinaţia mărfurilor, în sensul că mărfurile sunt în tranzit pe teritoriul României, urmând a fi depozitate în cadrul unui antrepozit vamal din zona liberă Galaţi şi apoi exportate”, precizează cms. şef Cristina Tatulici, din cadrul IPJ Galaţi. 

Potrivit poliţiştilor, care vineri dimineaţă au descins la patru locaţii aparţinând celor două societăţi comerciale, cele 220 de tone de porumb nu ar fi ajuns în antrepozite, aşa cum era precizat în hârtii, ci la sediul unei firme din Galaţi, de unde ar fi urmat să fie comercializate pe teritoriul României.  

„În urma percheziţiilor a fost indisponibilizată cantitatea de 220 tone porumb, în valoare de 110.000 lei, prejudiciul cauzat prin neplata taxelor vamale şi a TVA-ului aferent fiind de 37.700 lei. De asemenea, au fost luate şi măsuri asiguratorii pentru recuperarea acestuia”, se arată în comunicatul Poliţiei Galaţi.

De la sediile percheziţionate vineri, anchetatorii au ridicat mai multe documente, dar şi şase persoane, suspecţi sau martori, care au fost duse la audieri într-un dosar penal pentru spălare de bani, contrabandă şi neglijenţă în serviciu.

Citit 3376 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iulie 2015 14:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.