AVERTIZARE METEO/ COD PORTOCALIU de CANICULĂ la Galaţi

AVERTIZARE METEO/ COD PORTOCALIU de CANICULĂ la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În zilele de marţi şi miercuri (7-8 iulie), valul de căldură se va intensifica şi se va extinde în toată ţara.

Marţi, 7 iulie, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în majoritatea regiunilor, exceptând Bucovina, zona litoralului şi cea montană.

La Galaţi, ziua de marţi va fi extrem de călduroasă. Cerul va fi complet senin, cu şanse zero de precipitaţii, în timp ce vântul abia va adia, cu o viteză maximă de 5 kilometri pe oră, accentuând disconfortul termic.

Temperatura maximă a zilei va fi de aproximativ 36 de grade Celsius, iar minima pe timpul nopţii va coborî până la valoarea de 21 de grade Celsius. Galaţiul se va afla sub o avertizare cod galben de caniculă

Miercuri

Temperaturile vor creşte în continuare. Astfel, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare COD PORTOCALIU pentru ziua de miercuri, valabilă şi pentru Galaţi. Temperatura va atinge aproximativ 38 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza atenţionările. Totuşi, instituţia avertizează că şi joi sunt şanse mari ca Galaţiul să fie sub avertizare cod portocaliu de caniculă.

Citit 3631 ori Ultima modificare Luni, 06 Iulie 2015 13:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.