Teroare pe o stradă din Galaţi. Un bolnav psihic înarmat cu o secure a atacat mai multe persoane

Teroare pe o stradă din Galaţi. Un bolnav psihic înarmat cu o secure a atacat mai multe persoane
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un gălăţean cu probleme psihice, recent externat din spital, a băgat groaza într-un grup de persoane, după ce le-a atacat din senin cu o secure şi un cuţit. Individul, în vârstă de 39 de ani, şi-a făcut apariţia într-o parcare din cartierul Dunărea, la miezul nopţii de luni spre marţi, şi s-a apropiat fulgerător de o maşină în care se afla un cuplu însoţit de un alt bărbat. Deşi nu îi cunoştea pe cei trei, tânărul nervos i-a întrebat dacă au probleme cu el, după care a început să-i ameninţe cu toporul. Pentru a-i distrage atenţia, soţul împreună cu prietenul de familie au fugit printre maşini, cu atacatorul după ei. Rămasă singură, soţia s-a închis în maşină şi a sunat la 112.

"De la faţa locului, jandarmii gălăţeni au ridicat un cuţit cu lama de 13 centimetri şi un topor cu lungimea totală de 36 centimetri, despre care suspectul declara verbal că le poartă asupra lui întrucât îl stresează vecinii şi toţi din jurul lui. În urma controlului corporal preventiv, asupra suspectului a mai fost găsit, la spate, un cuţit cu lungimea de 30 centimetri", a precizat plt. maj. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Cu ocazia audierii la secţie, autorităţile au aflat şi cum a fost posibil ca tânărul să se dezlănţuie. El le-a spus oamenilor legii că fusese recent externat dela psihiatrie, că nu îşi mai luase medicamentele, dar că băuse în schimb alcool. Individul a ajuns din nou pe mâna psihiatrilor, dar şi a poliţiştilor de la Secţia 3, care i-au întocmit dosar penal pentru ameninţare.

Citit 4739 ori Ultima modificare Marți, 07 Iulie 2015 15:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.