Cod portocaliu de CANICULĂ, la Galaţi: Temperaturi de aproape 40 de grade Celsius

Cod portocaliu de CANICULĂ, la Galaţi: Temperaturi de aproape 40 de grade Celsius
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Gălăţenii vor avea parte astăzi de cea mai toridă zi înregistrată, până acum, în această vară. Temperaturile din termometre vor atinge 39 de grade Celsius, iar disconfortul termic resimţit va fi accentuat, atenţionează Administraţia Naţională de Meteorologie. Astfel, faceţi tot posibilul să nu ieşiţi în soare între orele 11,00 şi 18,00.

Medicii vă sfătuiesc să beţi cât mai multe lichide, să evitaţi alcoolul, cafeaua şi mâncărurile grele şi să vă adresaţi medicului de familie, în cazul în care vă simţiţi rău. Copiii, bătrânii, bolnavii cronic şi persoanele care lucrează în aer liber sunt cei mai predispuşi să sufere de pe urma caniculei.

Deşi Galaţiul nu s-a aflat sub atenţionare de caniculă în prima zi din săptămână, angajaţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Galaţi au intervenit în mai multe cazuri de persoane leşinate sau de agravare a unor boli cronice.

„Am avut o creştere cu aproximativ 15 la sută a numărului de apeluri la 112. Am intervenit pentru pacienţi care sufereau de hipertensiune arterială sau pentru bătrâni care leşinaseră în casă”, a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi.

Citit 2288 ori Ultima modificare Marți, 07 Iulie 2015 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.