ULTIMA ZI când se mai pot CORECTA greşeli în FIŞELE DE ADMITERE LA LICEU

ULTIMA ZI când se mai pot CORECTA greşeli în FIŞELE DE ADMITERE LA LICEU
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

8 iulie este ultima zi în care elevii claselor a VIII-a şi părinţii lor pot solicita corectarea eventualelor greşeli de pe fişa cu opţiuni la admiterea la liceu.

Pe 10 iulie, baza de date a judeţului va fi transmisă la Centrul Naţional de Admitere, iar pe 14 iulie este data când se face repartizarea computerizată, urmând ca pe 15 iulie să se afişeze listele în fiecare unitate de învăţământ.

Ce schimbări va aduce noua Lege a Educaţiei la admiterea la liceu

Ministerul Educaţiei pregăteşte să lanseze în dezbatere publică un nou proiect al Legii Educaţiei. Una dintre cele mai importante modificări din proiectul de lege este introducerea concursului de admitere la liceu, pe lângă Evaluarea Naţională.

Astfel, dacă la liceele bune, la un profil, la prima opţiune s-au înscris mai mulţi candidaţi decât numărul de locuri disponibile, se va organiza examen de admitere. 

Conform proiectului, media de admitere se calculează astfel: portofoliul educaţional - 20 la sută (compus din mediile anilor de gimnaziu şi alte diplome şi activităţi extraşcolare), media probelor scrise de la Evaluarea Naţională - 30 la sută şi nota obţinută la examenul de admitere - 50 la sută. Dacă numărul candidaţilor la un profil, potrivit primei opţiuni, nu depăşeşte numărul locurilor disponibile, media de admitere se calculează în modul următor: portofoliul educaţional - 40 la sută şi media probelor scrise de la Evaluarea Naţională - 60 la sută.

Admiterea la şcolile profesionale se face doar prin concurs în baza portofoliului educaţional. Potrivit documentului, în prima etapă se va realiza admiterea cu probă de examen şi în a doua etapă, admiterea prin repartiţie computerizată la liceele la care au rămas locuri libere.

Citit 1123 ori Ultima modificare Marți, 07 Iulie 2015 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.