BANI PENTRU AGENTUL TERMIC. Peste 70 de milioane de lei, subvenţie de la bugetul local

BANI PENTRU AGENTUL TERMIC. Peste 70 de milioane de lei, subvenţie de la bugetul local
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Informaţia a fost făcută publică de primarul Marius Stan, de îndată ce aleşii au rectificat bugetul local de venituri şi cheltuieli pentru a majora capitalul social al SC Calorgal SA la suma de 4,9 milioane de lei. Astfel, 1,5 milioane de lei au fost scoase din fondul de rezervă al bugetului şi virate în conturile Calorgal, de unde au ajuns integral în contul ArcelorMittal, cu titlu de avans la contravaloarea energiei termice livrate sub formă de apă fierbinte.

Nu este prima dată când banii de la bugetul local sunt cheltuiţi pentru agentul termic al gălăţenilor. „Pe o evaluare făcută, aşa, grosso modo, în trei ani din acest mandat am dat peste 70 de milioane de lei pentru subvenţie. Pe bună dreptate, orice alt cetăţean care nu e dependent de sistemul centralizat ne poate întreba cu ce drept noi, Consiliul Local, Primăria, am refuzat să ducem aceşti bani în dezvoltarea oraşului şi i-am dus pe subvenţie. E o întrebare foarte serioasă la care, pe mai departe, dacă sistemul se opreşte, nu vom mai putea da un răspuns care să permită celor care abuzează de sistemul centralizat să fiinţăm aşa”, a declarat Marius Stan.

Declaraţia edilului l-a determinat pe consilierul local PSD Zanfir Ilie să propună monitorizarea lunară a activităţii Calorgal.

Citit 2314 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iulie 2015 23:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.