TRAGEDIE PE FALEZĂ: Element de muniţie găsit în Dunăre, explodat în mâna unui gălăţean

TRAGEDIE PE FALEZĂ: Element de muniţie găsit în Dunăre, explodat în mâna unui gălăţean
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Tragedie pe Faleza Inferioară, chiar pe malul Dunării. Un bărbat de 57 de ani, venit să pescuiască în fluviu, riscă să îşi piardă viaţa, după ce un element de muniţie i-a explodat în mână. Conform declaraţiilor martorilor, elementul de muniţie a fost găsit de un alt pesca în apele Dunării, iar gălăţeanul de 57 de ani ar fi umblat la el cu o sârmă, moment în care a explodat. Toţi cei prezenţi la pescuit s-au speriat din cauza bubuiturii foarte puternice. "S-a auzit o bubuitură şi un domn ţipa să venim că s-a împuşcat cineva. Am mers repede şi l-am văzut pe rănit, am stat de vorbă cu el puţin. Am înţeles că a găsit un glonţ în Dunăre şi i-a explodat în mână. I-a retezat palma stângă şi l-a rănit şi în plămâni. Era în stare foarte gravă, dar era conştient, am vorbit cu el”, ne-a povestit Ştefan Felea, un gălăţean aflat pe Faleza Inferioară în momentul tragedie.

"Eu am spus că este trasor, că era mare. Eu eram cu spatele, nu ştiu ce i-a făcut, dacă l-a lovit sau nu. S-a auzit o bubuitură puternică, ca de explozie de cartuş. Era aruncat în apă, l-am luat şi când am venit pe mal am zis că este cartuş. Nu era ruginit, era nou, dar trebuie să vină poliţiştii să stabilească exact”, ne-a spus un alt pescar.

„Îl ţinea cu stânga şi cred că îl scormonea cu o sârmă. Când m-am ridicat, era în picioare şi mi-a spus că s-a împuşcat. L-am spălat şi a plecat în tufişuri. Nu mai avea palma stângă, dar era conştient”, ne-a explicat un alt martor al tragicului eveniment.

A rămas fără palma stângă

Unul dintre martori a sunat imediat la 112, iar la faţa locului a ajuns de urgenţă un echipaj SMURD: Medicii au reuşit să îl stabilizeze pe bărbat, după care l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. „A fost adus un pacient politraumatizat ca urmare a unei explozii. Prezintă un traumatism toracic deschis, cu lipsă de substanţă, foarte sever, şi un traumatism cranio-cerebral. În curând o să intre în sala de operaţie, pentru o intervenţie majoră. Pacientul mai are şi o amputaţie de degete la nivelul mâinii stângi. Braţul este în regulă, palma este amputată. Este un pacient pentru care se pune problema de risc vital. Nu am stat de vorbă cu el, pentru că a fost adus intubat. Este în stare foarte gravă, mai ales că are o plagă cu lipsă de substanţă, deci este contact direct între aerul din exterior şi plămân”, ne-a explicat Cătălin Ţimpău, medic UPU-SMURD Galaţi.

La faţa locului au ajuns şi poliţiştii criminalişti, care au demarat o anchetă. Oamenii legii fac cercetări „in rem” pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi vătămare corporală din culpă. De asemenea, poliţiştii vor face şi o expertiză balistică a rămăşiţelor elementului de muniţie, abia apoi putând spune despre ce fel de proiectil a fost vorba.

Citit 7995 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iulie 2015 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.