ACCIDENT GRAV de circulație pe DN26. Trei persoane au murit și alte șase au ajuns la spital

ACCIDENT GRAV de circulație pe DN26. Trei persoane au murit și alte șase au ajuns la spital
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Grav accident de circulație vineri noapte, 24 iulie, pe DN 26, în apropiere de Aviasan. Trei persoane și-au pierdut viața, iar alte șase au ajuns la spital. Cei nouă călătoreau cu o autoutilitară, cu volan pe dreapta, dinspre Vânători spre Galați. La un moment dat, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers și a ieșit în afara părții carosabile. În zona respectivă era parcat un TIR, pe care autoutilitara l-a acroșat. Mașina s-a oprit între TIR și gardul din apropiere. Una dintre persoanele din mașină a reușit să iasă și a cerut ajutorul unui bărbat care lucra de noapte la Aviasan.

”Am auzit o bubuitură și apoi a venit un tip, era rănit, mi-a cerut o cârpă să se șteargă și am sunat la 112. Am venit să văd despre ce este vorba. Unul dintre pasageri era prins sub mașină. Am încercat să-l scoatem, dar nu am putut ridica mașina, era prea grea. Nu știu cum a ajuns în gard. Erau nouă inși în mașină. O variantă ar fi că a adormit la volan”, ne-a spus bărbatul.

La fața locului a ajuns o echipă de la descarcerare, două echipaje echipaje SMURD, unul de prim ajutor și unul de terapie intensivă, dar și patru ambulanțe. ”A fost o intervenție complexă, coordonată de medicul SMURD de gardă. Trei persoane prezentau leziuni incompatibile cu viața, iar alte șase au fost transportate la spital. În acest moment, pentru niciunul dintre răniți nu se pune problema de risc vital. Doi au fost duși deja pe secția de neurochirurgie, unul dintre ei fiind chiar șoferul, iar unul la secția de ortopedie. Restul, cel mai probabil, vor rămâne pe secția de chirurgie generală. Răniții erau ieșiți sau aruncați din mașină, toți erau pe marginea drumului”, ne-a explicat medicul Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD.   

La fața locului au ajuns și polițiștii de la rutieră, care au demarat imediat o anchetă. ”Din primele cercetări, se pare că un bărbat de 31 de ani, a condus o autoutilitară pe DN26, iar la kilometrul șapte a pierdut controlul asupra direcției de mers, a rulat circa 50 de metri pe acostament, iar apoi a intrat în coliziune cu un autotren parcat în afara părții carosabile. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind negativ”, ne-a declarat Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliției Rutiere Galați.

Oamenii legii au întocmit în cauză un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă. ”În cadrul dosarul se vor stabili cu exactitate toate cauzele și împrejurările în care a avut loc acest nefericit eveniment rutier”, a conchis Aurelian Ropotan.

Politiștii trebuie să stabilească și cum erau transportați cei opt pasageri, mai ales că autoutilitara implicată în accident nu era prevazută cu scaune. 

Citit 19856 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Iulie 2015 01:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.