Opt gălăţeni au leşinat pe stradă din cauza caniculei

Opt gălăţeni au leşinat pe stradă din cauza caniculei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

32 de gălăţeni au avut nevoie de ajutor medical de urgenţă, sâmbătă, după ce bolile de care sufereau s-au agravat din cauza caniculei. În total, echipajele Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Galaţi au răspuns, în aceeaşi zi, unui număr de 171 de solicitări, numărul arătând o uşoară scădere faţă de zilele precedente.

"Opt persoane au leşinat pe stradă, cel mai probabil din cauza temperaturilor ridicate, iar alte cinci în locuinţe. Cinci pacienţi au suferit crize de hipertensiune arterială, patru de angină pectorală (durere puternică resimţită în piept, cu îngreunarea respiraţiei - n.r.), doi de epilepsie, iar unul de spasmofilie (convulsii repetate ale corpului, cauzate de o hiperactivitate a sistemului nervos central - n.r.). Am înregistrat şi un infarct, precum şi un accident vascular cerebral, favorizate cel mai probabil tot de caniculă", a precizat medicul Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că luni, 27 iulie, Galaţiul se află sub cod galben de caniculă, ceea ce se traduce prin temperaturi ce ating frecvent pragul de 37 de grade Celsius.

Citit 1436 ori Ultima modificare Duminică, 26 Iulie 2015 16:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.