Zi de foc pentru Serviciul de Ambulanţă Galaţi

Zi de foc pentru Serviciul de Ambulanţă Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pe 28 iulie, în urmă cu 109 ani, în România era pus în funcţiune primul echipaj de ambulanţă. Se întâmpla la Bucureşti, iar pe medicul care a pus bazele serviciilor de ambulanţă din ţară îl chema Nicolae Minovici.

Angajaţii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Galaţi au sărbătorit însă această zi în mare parte prin muncă. Canicula de la orele amiezii a făcut ca numărul solicitărilor să crească cu aproximativ 30 la sută faţă de o zi normală, fiind înregistrate 220 de apeluri. "43 dintre aceste cazuri pot fi relaţionate cu temperaturile ridicate. Am avut şase pacienţi căzuţi în stradă, zece crize de hipertensiune arterială, trei cazuri de epilepsie şi câte două infarcte şi accidente vasculare cerebrale", a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi.

Cum canicula va afecta Galaţiul şi astăzi, 30 iulie, medicii atrag atenţia că bătrânii, bolnavii cronic, copiii, gravidele şi lăuzele sunt cele mai vulnerabile categorii. Ca sfaturi, beţi cel puţin doi litri de lichide pe zi, evitaţi alcoolul, cafeaua, sucurile carbogazoase şi ceaiurile care deshidratează şi îmbrăcaţi-vă cu haine deschise la culoare şi confecţionate doar din fibre naturale vegetale.

Citit 1538 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Iulie 2015 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.