De când va fi OBLIGATORIU CARDUL DE SĂNĂTATE. Termenul a fost amânat

De când va fi OBLIGATORIU CARDUL DE SĂNĂTATE. Termenul a fost amânat
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Deşi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţase în luna mai că din 1 august cardul de sănătate va deveni obligatoriu fără nicio excepţie, preşedintele instituţiei Vasile Ciurchea spune că termenul a fost amânat. 

Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a declarat pentru Digi24 că în ultimele două săptămâni a crescut numărul cardurilor activate, dar nu a crescut numărul cardurilor eliberate de la casele de asigurări.

Despre când va deveni cardul obligatoriu, preşedintele CNAS a spus că probabil abia în septembrie. „Mai au foarte puţin timp pentru că va veni foarte repede data când va fi folosit doar cardul pentru cei care au intrat in posesia cardului, iar pentru cei care nu a fost emis cardul, primesc servicii medicale şi cardul va fi emis automat, fără să facă cetăţeanul ceva. Sigur, nu vreau să dau o dată fixă exactă, dar cu certitudine luna septembrie va fi lună de folosire doar a cardului”, a declarat preşedintele CNAS.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi le-au cerut furnizorilor gălăţeni de servicii medicale (medici de familie, spitale etc. - n.r.) să respecte legislaţia actuală (Ordinul Ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui CNAS nr. 557/246/2015 şi Ordinul preşedintelui CNAS nr. 248/2015 - n.r.) şi să le acorde pacienţilor asiguraţi servicii medicale, indiferent dacă deţin sau nu un card de sănătate.

În cazul în care nu aţi primit prin poştă cardul de sănătate, trebuie să mergeţi la sediul CJAS Galaţi, pentru a verifica dacă documentul se află acolo. În caz contrar, înseamnă că nu a fost încă tipărit, motiv pentru care va trebui să solicitaţi, printr-o cerere scrisă, tipărirea unuia.

Citit 1306 ori Ultima modificare Vineri, 31 Iulie 2015 10:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.