Razii concentrate ale poliţiei în nordul judeţului. Hoţii de lemne şi traficanţii de ţigări, în vizor

Razii concentrate ale poliţiei în nordul judeţului. Hoţii de lemne şi traficanţii de ţigări, în vizor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Zeci de amenzi şi dosare penale sunt concluziile unor descinderi ale poliţiştilor gălăţeni, care au luat la puricat două comune mari din nordul judeţului Galaţi. 24 de oameni ai legii au urmărit persoane fără forme legale, cazuri de încălcare a regimului silvic precum şi acte de comerţ ilicit, motiv pentru care au legitimat 78 de persoane şi au controlat 36 de autovehicule suspecte. Cu ocazia acţiunilor, au fost depistaţi doi străini care şedeau în România fără a avea documentele în regulă, dar şi numeroşi localnici care, într-un fel sau altul, încălcau legea.

"Poliţiştii au aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora fiind de 21.470 de lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 550 lei şi 17 metri cubi de material lemnos. Printre cei depistaţi a fost un bărbat de 42 de ani din Matca, la domiciliul căruia s-au găsit şapte metri cubi de material lemnos, fără documente de provenienţă. S-a luat măsura ridicării în vederea confiscării a materialului lemnos deţinut ilegal, bărbatul fiind sancţionat", a precizat cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cu aceeaşi ocazie, poliţiştii din Tecuci au depistat un bărbat de 47 de ani din Galaţi, care transporta cu maşina peste 900 de pachete de ţigări cu timbru de Republica Moldova, pe care intenţiona să le comercializeze. N-a mai apucat să facă bani, pentru că marfa i-a fost confiscată, iar el s-a ales cu doar penal pentru contrabandă. La acţiunea din nordul judeţului au participat poliţişti din cadrul IPJ, de la Frontieră, jandarmi şi ofiţeri ai Serviciului pentru Imigrări.

Citit 1237 ori Ultima modificare Vineri, 31 Iulie 2015 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.