PAMFLET/ Durbacă îi ajută pe copii să înveţe paleontologia

PAMFLET/ Durbacă îi ajută pe copii să înveţe paleontologia
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Sătul să facă numai rău în lume, Eugen Durbacă a hotărât să fie de folos cumva societăţii: se va lăsa studiat de toţi cei care doresc să afle cum era în perioada preistorică

După ce, secole la rând, a făcut mai mult rău omenirii, senatorul Eugen Durbacă a luat prima decizia în favoarea oamenilor din comunitatea pe care o reprezintă. Astfel, Eugen Durbacă a decis să facă un turneu în judeţul Galaţi, pentru ca toţi elevii să poată studia paleontologia pe viu.

"Mulţi copii şi-au exprimat dorinţa de a studia practic. Dacă îi pui să înveţe din cărţi, nu prea dă rezultate. În schimb, dacă ai un exponat în faţă, altfel le intră copiilor în cap", a spus un inspector şcolar judeţean.

Senatorul Eugen Durbacă a declarat că abia aşteaptă să fie studiat de copii. "Sunt sigur că micuţii sunt dornici să afle cum supravieţuiau animalele în perioada preistorică. Nu numai că mă pot studia, dar mă pot şi întreba cum era. Le povestesc din tinereţea mea, când pe pământ erau numai păduri, animale, păsări, tigri şi, bineînţeles, dinozauri", a spus Durbacă.

Deocamdată, Eugen Durbacă nu a început turneul, întrucât nu s-au deschis şcolile. "Pe perioada vacanţei, exponatul va sta la muzeu, astfel încât copiii să îl poată vedea şi vara. Din septembrie, vom face un itinerariu, astfel încât să acoperim tot judeţul pe perioada unui an şcolar", a spus un cercetător de la Muzeul de Istorie Galaţi.

Incredibil! Un şofer de maxi-taxi trăznit, suspectat că foloseşte aerul condiţionat

Un şofer de maxi-taxi din Galaţi face notă discordantă de toţi colegii săi de pe traseu. Potrivit unor informaţii din piaţă, şoferul atipic chiar dă drumul la aerul condiţionat în „caşcarabeta” pe care o conduce.

Mai mult, umblă zvonul printre călători că şoferul nesăbuit foloseşte instalaţia de răcorire la maximum. "Am auzit că ar fi unul care porneşte aerul condiţionat. Chiar nu ştiu ce are în cap. Mă gândesc că poate are el vreo problemă de sănătate, că altfel... să dai drumul la aerul condiţionat... aşa... doar pentru confortul pasagerilor, mi se pare o aberaţie. E un bou dacă face aşa ceva", a declarat Costel, şofer de maxi-taxi.

Colegii trăznitului şofer nu numai că l-au poreclit emblematic "Asasinul de Căldură", ci chiar au organizat o poteră, ca să îl prindă în flagrant. "Din când în când, ne deghizăm în oameni obişnuiţi, adică ne scoatem şlapii şi ne încălţăm cu pantofi, şi încercăm să-l prindem. E greu, e foarte greu, pur şi simplu nu reuşim să îl înghesuim", a spus Iulian, alt şofer de maxi-taxi.

Mulţi dintre şoferii de maxi-taxi cred, însă, că ar fi vorba despre o legendă. "S-ar putea să fie o invenţie a cuiva, ca să ne bage în boale", a spus şi Marcel, alt şofer.

Obţinerea atestatului de şofer de maxi-taxi, simplificată: "Trebuie doar să demonstrezi că ai şlapi"

Primăria Galaţi a simplificat procedurile de obţinere a atestatului de şofer de maxi-taxi. Astfel, potrivit noilor reglementări, e suficient să demonstrezi că deţii o pereche de şlapi şi primeşti avizul pe loc.

"Lumea ne acuza că avem o birocraţie ucigaşă. Că trebuiau avize, fişe medicale, dosare... Aşa că am luat decizia de a uşura treaba. Practic, e suficient să vii la noi în şlapi şi primeşti automat dreptul de a face maxi-taxi. Estimăm că vor fi foarte multe cereri în perioada următoare, astfel că am mai inclus o precizare: vor avea prioritate cei care demosntrează că au şi şlapi de schimb, precum şi cei care au şlapi de firmă, Shanlian", a declarat un consilier local.

Şoferii de maxi-taxi au primit cu bucurie noile reglementări. "E o veste bună. Până la urmă, nu facem decât să aplicăm o regulă nescrisă a oraşului: "Dacă porţi şlapi, sigur eşti şofer de maxi-taxi". Chiar nu înţeleg de ce mai era nevoie de toată birocraţia aia", a comentat Costel, şofer de maxi-taxi cu experienţă în Galaţi.

Prevăzători, şoferii de maxi-taxi din Galaţi care urmează să îşi reînnoiască atestatele în lunile de iarnă au comandat special la fabrica Shanlian câteva sute de perechi de şlapi cu blană. "De-acum, totul va fi bine", a mai spus Costel.

Un legumicultor şi-a luat o mie de icoane cu Arsenie Boca: "Le folosesc la irigaţii"

Un legumicultor isteţ din Matca a găsit o soluţie mult mai puţin costisitoare pentru a-şi iriga culturile de roşii. Astfel, el a achiziţionat o mie de iconiţe sfinte cu Arsenie Boca, pe care le-a instalat pe tot cuprinsul solariilor. "E simplu. Le-am pus la distanţe egale şi acum aştept să înceapă să lăcrimeze. Practic, pe mine mă costă doar investiţia, nu mai am deloc cheltuieli curente. De la mănăstire mi s-a spus că iconiţele au un termen de valabilitate de cel puţin zece ani. Însă practica a demonstrat că ele lăcrimează mai mult de atât, mai ales dacă le alimentezi zilnic cu rugăciuni. Iar o rugăciune nu costă nimic", a spus legumicultorul Ion, din Matca.

Povestea cu iconiţele irigatoare a ajuns şi la urechile ministrului Agriculturii, Daniel Constantin. "Să vedem dacă sistemul funcţionează. Dacă e OK, vom demara un program naţional de irigaţii. Vom fi prima ţară care va avea costuri zero pentru irigaţii, implicit profiturile din agricultură vor creşte exponenţial. Sperăm ca şi BOR să păstreze preţul actual la icoanele sfinte, pentru ca toate lucrurile să fie bune", a declarat Daniel Constantin.

Maxi Durbacosaurus

Dezvăluiri şocante: Violatorii din Vaslui au fost la specializare la Măstăcani

Presa naţională continuă seria dezvăluirilor şocante legate de cei şapte violatori din Vaslui. Astfel, potrivit unor informaţii publicate într-un cotidian cu tiraj naţional, cei şapte violatori veneau în fiecare vară la Măstăcani, pentru două săptămâni de training.

"La Măstăcani se desfăşoară în fiecare an Şcoala de Vară de Violuri. Se pare că cei şapte erau clienţi fideli ai şcolii de vară, acolo unde au deprins tehnici de viol dintre cele mai moderne. Tot acolo, din câte se pare, au învăţat şi cum să faci ca să nu fii înhăţat de autorităţi", se arată în cotidianul naţional.

Localnicii din Măstăcani spun, totuşi, că nu îşi amintesc ca cei şapte să fi venit la ei în comună. "Vin cu sutele, din toate colţurile lumii, pentru că aici e cea mai bună şcoală de profil. Credeţi că îi mai ştim pe toţi care au fost? Da, sunt unii care vin an de an, dar mai şi dispar dintre ei, că nu toţi reuşesc să aplice cu succes tehnicile de eschivare", a comentat unul dintre profesorii de la Şcoala de Vară Măstăcani. Acesta a mai precizat că cei şapte cu siguranţă au lipsit de la ediţia din această vară. "Păcat, că au fost teme foarte, foarte ineteresante anul acesta. Ediţia 2015 a avut ca moto "violul domol", deci au ratat mult", a mai spus profesorul din Măstăcani.

Produse Vio

Canicula, adevăratul duşman al cudălbenilor: "E nasol tare, trebuie să bem apă"

Cudălbenii se tem de căldură mai tare decât de fiarele sălbatice. Potrivit unui sondaj de opinie realizat în comună, una dintre cele mai mari temeri ale localnicilor este căldura excesivă. "Când e cald afară, trebuie să bei apă, că altfel de deshidratezi. Şi noi urâm apa. Practic, dacă am putea, am evita-o tot timpul", a declarat Mitică Păhărel, cudălbean autentic.

De altfel, canicula nu este cea mai mare fobie a cudălbenilor, întrucât apa însăşi este elementul care îi sperie cel mai tare. "Cel mai mult şi cel mai mult ne temem de apă. Este dracu' curat, ghiavolul gol. Pur şi simplu nu o suportăm, nici măcar sub formă de vapori. Când trebuie (că se mai întâmplă să fim obligaţi) să bem apă, pur şi simplu intrăm în panică. Este cel mai mare duşman al nostru", a completat localnicul Mitică Păhărel.

Apă Vie

Gălăţenii îl imploră pe Bacalbaşa să candideze: "Sigur o să fiţi ales preşedinte la Timiş"

Contrar tuturor aşteptărilor, gălăţenii sunt decişi să îl convingă pe Nicolae Bacalbaşa să candideze la anul pentru încă un mandat de preşedinte la Consiliul Judeţului. La Consiliul Judeţului Timiş, evident. "Domnule Bacalbaşa, ne-aţi onorat cu managementul dumneavoastră timp de patru ani, dar e timpul să ridicaţi puţin ştacheta. Consiliul Judeţean Timiş vă aşteaptă cu braţele deschise. De ce să beneficieze doar Galaţiul de dumneavoastră? Nu e păcat să vă irosiţi la noi în judeţ? Mergeţi să vedeţi lumea, exploraţi...", se arată pe pagina de Facebook a Grupului de Iniţiativă pentru Eliberarea Galaţiului de sub Jugul Incompetenţilor (GIEGJI).

BacabaPa

Marius Stan ştie de ce are nevoie Calorgal: "Nu mai riscăm! Vom angaja doar rude"

Primarul Marius Stan ştie de ce anume are nevoie Calorgal pentru a nu deveni un nou Apaterm. Astfel, primarul i-a transmis lui Cristian Istrate că la noul distribuitor de agent termic nu vor mai avea voie să se angajeze decât rude de gradul unu sau doi ale şefilor de la Apaterm. "Acolo am greşit, că pe alocuri mai lăsam şi câte un specialist, care nu era rudă cu nimeni. Şi uite în ce situaţie am ajuns. Acum, nu mai riscăm nimic, vom face angajările ca la carte, să fie totul bine. Vă garantez că, de data aceasta, lucrurile vor lua o turnură favorabilă. Fără compromisuri!", a anunţat primarul Marius Stan.

Agentul Fratermic


 

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1808 ori Ultima modificare Luni, 19 Februarie 2018 01:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.