Aveţi grijă ce cumpăraţi! Peşte stricat şi fără acte în magazinele gălăţene

Aveţi grijă ce cumpăraţi! Peşte stricat şi fără acte în magazinele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Zeci de kilograme de peşte cu termenul de valabilitate expirat au fost confiscate la finele săptămânii trecute în cadrul unei acţiuni de verificare a legalităţii magazinelor de profil

Marfă fără documente sau de-a dreptul expirată au descoperit poliţiştii de la Ordine Publică şi cei de la Economic zilele trecute, când o descindere cu forţe sporite a arătat că negoţul cu peşte este departe de a fi frumos "mirositor". Nu mai puţin de 28 de societăţi comerciale de profil din Galaţi şi două amenajări piscicole au fost verificate la documente şi la calitatea mărfii, la finele controalelor concluziile fiind de natură să coate bani mulţi din buzunarele patronilor găsiţi cu nereguli.

"Pe parcursul derulării acţiunii poliţiştii au constatat şase infracţiuni şi au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.405 lei. De asemenea poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 156 kg de peşte şi un kilogram de icre", a precizat cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cea mai mare amendă aplicată unei singure persoane a fost de 2.000 de lei, emisă pe numele administratorului unei pescării din Galaţi. La verificarea făcută de poliţişti au ieşit la iveală 26 de kilograme de plătică procurată "la negru", fără niciun act de provenienţă, precum şi 48 de kilograme de păstrăv cu termenul de valabilitate expirat. Administratorul pescăriei, un focşănean de 49 de ani, a rămas pe loc fără marfa care i-a fost confiscată şi a primit amendă. Mai mult de suferit va avea însă un brăilean de 39 de ani, depistat pe Dunăre de poliţiştii de la Transporturi Navale, în cadrul aceleiaşi acţiuni. Bărbatul a fost găsit la bordul unei bărci cu motor, pescuind cu o plasă de tip avă. Pentru că nu avea autorizaţie şi licenţă de pescuit comercial, brăileanul s-a ales cu dosar penal.

Citit 3052 ori Ultima modificare Duminică, 09 August 2015 16:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.