Şomerii din Costache Negri vor un loc de muncă

Şomerii din Costache Negri vor un loc de muncă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Peste 100 de gălăţeni din comuna Costache Negri au fost prezenţi încă de la primele ore ale dimineţii la bursa locurilor de muncă desfăşurată în incinta căminului cultural din localitate. Absolvenţi de liceu, adulţi rămaşi fără loc de muncă sau beneficiari de ajutor social, toţi cei care îşi doresc să muncească şi să câştige mai mulţi bani decât le oferă statul au venit cu un CV şi cu o scrisoare de intenţie la întâlnirea cu reprezentanţii companiei Delphi Packard Romania. Firma a deschis noi linii de producţie pentru industria auto la Sânnicolaul Mare (judeţul Timiş) şi a venit, la Galaţi, în căutare de forţă de muncă.

Unul dintre doritorii unui loc de muncă este Costică Ivaşcu, un cetăţean în vârstă de 47 ani, beneficiar de ajutor social prin Legea 416. „Am venit să aplic pentru post, chiar dacă e în capătul celălalt de ţară, pentru că vreau să muncesc şi vreau să câştig bani, să îmi întreţin familia. Cu banii luaţi de la ajutorul social, trăim de pe o zi pe alta. Aşa, salariul oferit de companie (aproximativ 1.300 lei net pe lună) e mult mai mare, deci nu stau pe gânduri”, ne-a explicat omul. Iar ca el mai sunt mulţi.

Chiar dacă anunţul nu stipula nevoia de forţă de muncă necalificată, la întâlnirea cu reprezentanţii companiei au venit şi persoane fără nici o pregătire profesională. „Eu nu am nicio calificare, dar vreau un loc de muncă. Ştiu că se poate obţine calificare chiar la locul de muncă, deci vreau să ajung acolo. Am nevoie de bani, ca orice om. Ajutorul social nu este suficient, mai ales că trebuie să facem munci grele aici, ca să primim banii”, ne-a mai spus un cetăţean, care a vrut, însă, să rămână anonim.

La Costache Negri a fost a doua din cele trei burse ale locurilor de muncă organizate de Delphi Packard Romania, aflată în căutarea unor operatori asamblare pentru cele mai noi linii de producţie, ultima fiind la Tecuci.

La Târgu Bujor s-au prezentat doar 40 de gălăţeni doritori de un loc de muncă...       

Citit 1432 ori Ultima modificare Joi, 27 August 2015 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.