Vot "pentru" APA CALDĂ în Galaţi din octombrie

Vot "pentru" APA CALDĂ în Galaţi din octombrie
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Prin votul aleşilor locali, gălăţenii dependenţi de sistemul centralizat de încălzire vor avea apă caldă şi în luna octombrie. Consilierii locali au aprobat miercuri, 30 septembrie, prelungirea Convenţiei pentru asigurarea livrării de energie termică sub formă de apă fierbinte populaţiei din municipiul Galaţi, încheiată între Primărie, Electrocentrale, Arcelor Mittal şi Calorgal.

Primarul Marius Stan a ţinut să precizeze că votul nu are legătură cu furnizarea căldurii, care "este un subiect mai complex, pe care îl vom analiza într-o şedinţă viitoare".

Pe ordinea de zi nu s-a mai aflat, însă, majorarea capitalului social al Calorgal cu banii necesari pentru plata avansului la contravaloarea energiei termice, dar şi pentru continuarea lucrărilor de revizii şi reparaţii pentru funcţionarea sistemului de distribuţie. Primarul a precizat că, din discuţiile cu reprezentanţii Calorgal, a rezultat că se vor putea descurca şi cu banii pe care îi mai au. Dar o decizie în acest sens ar putea fi luată şedinţa din octombrie.

"Poate, până la acea şedinţă, venim şi cu un răspuns concret legat de furnizarea căldurii în sezonul de iarnă. Şanse să avem căldură sunt, dar trebuie să picăm la înţelegere cu cei de la minister, CET şi apoi cu Romgaz, pentru a găsi o formulă legală prin care noi să putem depune o garanţie. Ştiţi că, legal, noi nu putem să depunem scrisori de garanţie bancară în favoarea unui terţ. Ne-am întâlnit şi ieri cu reprezentanţii ministerului, cu cei ai Romgaz, datele şi condiţiile impuse de ei au început să fie mai flexibile, sper să ajungem la un acord, pentru că situaţia nu este creată nici de guvernul care e, nici de administraţia care e, vine din moşi-strămoşi. Şi atunci trebuie facem un efort comun, şi noi, administraţie, cu subvenţie, şi guvernul, cu un sprijin financiar fără de care nu se poate găsi rezolvarea", a declarat edilul.

Singurul subiect fierbinte care a stârnit dispute între aleşii locali a fost rectificarea în minus a bugetului Transurb, asupra căreia vom reveni.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 2473 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Septembrie 2015 20:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.